В Русия се впечатлиха от двама млади в Левски - единият "контролира всичко", другият - впечатлява с двата крака


В Русия се впечатлиха от двама млади в Левски - единият "контролира всичко", другият - впечатлява с двата крака
Снимка: Levski.bg

27 0

Двама футболисти на Левски привлякоха вниманието на руски фен, създател на блог за младежки футбол извън топ 5 първенството. Единият впечатлил е българин, а другият чужденец. Става дума за Асен Митков и Джавад Ел Джемили.

Без да гледат ЦСКА и Лудогорец

Блогърът отбеляза, че в родната Първа лига редовно играят интересни футболисти и че именно оттук е взет Роналдо, който премина в Ростов. Скаутът-аматьор пише, че е гледал мачове на "сините", Ботев (Пд) и Черно море, а на Лудогорец - не, тъй като там сега няма достатъчно млади футболисти.

Джемили също впечатли в Русия

Още: Само един от новите не е на линия за първия мач на Левски - ето групата на Станислав Генчев

"Контролиращият всичко" левскар

"Когато гледах Левски - Черно море през есента, се влюбих в играта на Асен Митков (Левски). Той контролираше всичко в центъра на терена: ръководеше халфовата линия, хвърляше пасове, влизаше в куп единоборства и постоянно обръщаше главата си.

Тогава видях, че е на 18 години (сега на 19 г., бел.ред.) и бях просто зашеметен от този факт. Умен, с трезва глава. Той винаги се стреми да играе напред с едно или две докосвания, но в същото време не взема прибързани решения, прави всичко обмислено.

В други мачове той беше използван по-близо до атаката и по-малко участваше в изграждането. Жалко, защото ми се стори, че той се чувства удобно на осма позиция", коментира любителят-скаут за sports.ru.

Чужденецът в синьо, който впечатли

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Хареса ми и Джавад Ел Джемили от Левски, мароканец с испанско гражданство, възпитаник на каталунския футбол. Той е едва на 21 години. Двукрак! Веднага голям плюс. В един мач изпълняваше свободни удари с двата крака. Изглеждаше много впечатляващо.

Още: Наско Сираков привикал играч на Левски - заплашил го с познат жесток метод

Дрибъл без финтове, но той не се нуждае от тях, за да премине 2 противника наведнъж. Стреля много, изостря много по целия фронт на атаката. Пасивен под натиск, ако иска да отиде някъде по-напред, тогава трябва да подобри този момент", уточнява фенът. А ето каква невъзможна за оправяне тенденция ще бори в Левски Алекс Колев

Левски се изфука с Хосе Кордоба и 7 българи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички