Васил Терзиев отговори на благодарностите на Левски, намекна, че Бойко Борисов е пречел за "Герена"


Васил Терзиев отговори на благодарностите на Левски, намекна, че Бойко Борисов е пречел за "Герена"
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

1349 0

Кметът на София Васил Терзиев използва социалните мрежи, за да коментира решението за прехвърлянето на стадион "Георги Аспарухов" на Столична община. Неговата публикация изглежда като отговор на публикуваното от Левски по-рано, където място се намери и за благодарности към бившия премиер Бойко Борисов.

Според Терзиев единствените, които заслужават благодарности са феновете на Левски, които не са оставили любимия си отбор в нито един момент.

Ето и целия пост на столичния кмет:

Още: Андрей Желязков похвали Станислав Генчев: Левски основателно е обявил за цел титлата

"Когато през април Столичният общински съвет подкрепи предложението ни стадион „Георги Аспарухов“ да стане собственост на Столична община, това се случи, защото ние в Столична община имаме ясен план за бъдещето на стадиона.

Единствените, на които истински трябва да се благодари са привържениците на Левски, които никога не изоставиха клуба. Всички управници са техни длъжници през годините.

Аз искам да благодаря на Столичния общински съвет, който с пълно единодушие, подкрепи внесеното от мен и моите колеги Цветомир Петров, Димитър Шалъфов, Вили Лилков и Прошко Прошков предложение за безвъзмездно прехвърляне от държавата на общината на стадион „Георги Аспарухов“.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Явно, г-н Борисов позволи на неговия “независим” областен управител да си свърши работа! След месеци бездействие, новият изборен сезон се оказа добра причина да се раздвижат нещата по прехвърлянето на Герена на общината и г-н Арсов да спре да пречи.

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Ас на ЦСКА напредва

Всички в Столична община, които обичат спорта, включително аз, искаме София да има модерни стадиони и зали за всички. Затова и подкрепихме проекта на ЦСКА-София за нов стадион. Затова поискахме и стадион “Георги Аспарухов”. Затова имаме и идеи в напреднала фаза за други стадиони и зали в София. Защото нас ни интересува в какво състояние са те и дали могат да се използват, а не да се рушат, както се случва в момента с почти всички спортни комплекси, които са държавна собственост - „Червено знаме“, Колодрума, стадион „Академик“...

Бившите управляващи постоянно говореха колко обичат спорта и продължават да го правят, но какво реално правят за спорта? Направиха дори и фондация - „София - спортна столица на Европа“ - все едно можеш да развиваш какъвто и да е спорт, без да имаш инфраструктурата за това. А както всъщност виждаме думите им прикриват бездействие и са само предизборна кукичка за наивници".

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - ЦСКА влезе в топ 10

"Гриша Ганчев ми честити след финала за Купата - когато с Левски бихме ЦСКА"

Станислав Генчев напомни за целта на Левски и каза имал ли е проблеми с Ел Джемили

С дълго изявление пред цяла България: Сираков благодари на Борисов за големия жест към Левски

Левски с революционно решение: Загатна, че стартира нещо голямо (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички