Крумовград продължи с изненадите и разби Локо (Пд), Алекс Колев стана първи голмайстор


Крумовград продължи с изненадите и разби Локо (Пд), Алекс Колев стана първи голмайстор
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

870 0

Новакът Крумовград изненадващо разби Локомотив (Пд) с 4:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Шестият в Шампионската група вкара 3 безответни попадения на "смърфовете" през първото полувреме, а гостите успяха да върнат само 1 попадение, преди да останат в малцинство.

Патрик Луан откри в 20', а Алекс Колев покачи на 2:0 от дузпа 10 минути по-късно. Матей Шимич оформи класиката в 42' след асистенция на Кацаров.

В 54' Петър Андреев върна едно попадение за "смърфовете", но в 67' те останаха с човек по-малко, след като Оливер Камдем извърши грубо нарушение. В 74' Колев реализира своя 14-и гол за сезона, оформяйки крайното 4:1.

Още: 9 думи излязоха от устата на Станислав Генчев по темата "Левски"

И двата тима запазват позициите си в класирането в Шампионската група - Локо (Пд) е четвърти, а Крумовград - шести, но "смърфовете" могат да бъдат изместени от Левски, ако успеят да победят Черно море през уикенда. Това е 14-и мач без загуба за новаците в елита. 

Ето как се разви мачът:

След 10-ата минута Крумовград заигра по-активно и стигна до отличен шанс в 14'. Тогава Серкан Юсеин стреля с ляв крак извън наказателното поле, но нацели гредата.

Шест минути по-късно домакините откриха резултата, след като Алекс Колев се пребори за топката и намери Патрик Луан извън наказателното поле, а бразилецът с мощен удар реализира за 1:0.

Още: Първа лига на 10-и май - ЦСКА 1948 срещу Славия и Крумовград срещу Локомотив Пловдив

Последваха ситуации и пред двете врати - в 23' Янко Георгиев се намеси след удар на играч на Локомотив, а 2 минути по-късно Колев стреля над вратата от добра позиция.

Осем минути след първия гол Крумовград вкара втори - Луан се измъкна от отбраната и напредна, но в наказателното поле бе спънат от Мартин Паскалев. Реферът даде жълт картон на футболиста в черно-бял екип и посочи бялата точка. С изпълнението си Алекс Колев се превърна в голмайстор №1 в Първа лига, отбелязвайки за 13-и път през сезона. 

Локомотив натисна и в 38' се стигна до спасяване на Георгиев и греда на Тодор Павлов след удар с глава. Пет минути по-късно гол падна, но той отново бе за играчите на Станислав Генчев - 3:0.

В ситуацията след изпълнение на корнер Кацаров свали с глава към непокрития Матей Шимич и хърватинът отблизо не сгреши. 

Още: Крушарски за целта на Локомотив Пд: Късметлия съм, но Томаш е два пъти по-голям късметлия от мен

"Смърфовете" вдигнаха темпото след подновяването на играта и успяха да намалят пасива си в 54'. Тогава Димитър Илиев изведе по отличен начин влезлия като резерва Петър Андреев. Той напредна, преодоля Георгиев и спря топката в мрежата му - 3:1. 

След почивката "черно-белите" видимо се разиграха, но устремът им бе пречупен в 67', когато Оливер Камдем получи директен червен картон за грубо нарушение и остави отбора с човек по-малко. 

В 72' Кристиан Томов отрази изстрел на Алекс Колев, след което настана хаос пред вратата му, но тя остана "суха". Две минути по-късно обаче голмайсторът на Крумовград отбеляза своя 14-и гол за сезона. 

Той бе оставен непокрит след изпълнение на корнер и с умел удар с глава от около точката на дузпата направи резултата 4:1 за домакините. В 89-ата минута Петър Андреев можеше да се разпише за втори път в двубоя, но от трудна ситуация намери гредата. В добавеното време пък Томов спаси Локо (Пд) от пети гол. 

Въпреки убедителния успех Крумовград остава шести в Шампионската група, имайки вече 48 точки. Локомотив също запази четвъртата си позиция, но това може да се промени при евентуален успех на Левски над Черно море. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички