Aнчелоти: Лудогорец е много добър отбор, ще играем на максимум


Aнчелоти: Лудогорец е много добър отбор, ще играем на максимум

7682 0

Карло Анчелоти определи Лудогорец като много добър отбор. Старши-треньорът на Реал Мадрид бе категоричен, че неговият отбор ще играе с максимума от възможностите си срещу българския шампион в сряда вечер на Националния стадион.

Според италианския специалист Лудогорец е затруднил сериозно Ливърпул и ако играе така срещу Реал, на испанците няма да им бъде лесно. Анчелоти каза пред bTV, че колкото и да е трудно, целта пред отбора му този сезон е защита на титлата от Шампионска лига.

"Няма скромни отбори. Всеки отбор се бори за победа. Това е мач от Шампионската лига. Видяхме как Лудогорец се противопостави на Ливърпул. За нас е важно да вървим добре в групата и да напредваме в класирането“, каза Анчелоти по-късно на официалната пресконференция.

"Не мисля за някакви програмирани ротации, но ако на тренировката видя, че някои играчи са по- натоварени, ще направим някои промени. За нас е важно да спечелим и да натрупаме шест точки, за да напредваме в борбата за Шампионската лига. Разбирам, че имаме много привърженици тук. Получаваме от тях нужното уважение. Лудогорец играе много динамичен футбол и успява да пресира съперника. Играят добър футбол“.

"Безспорно Кристиано е футболист Номер 1, който съм тренирал. Не искам да обиждам другите, но той е Номер 1.“.

"Когато правим стратегия, не я правим за определен футболист, а за определен отбор. Срещу Ливърпул видяхме, че Лудогорец притежава кураж. Лудогорец е бърз отбор и играе отлично. Не всеки футболист е готов да играе на 100% в мачовете. Гарет прави един отличен сезон и няма какво повече да говоря по темата. Смятам, че 4-4-2 е най-добрата защитна система във футбола, а в същото време позволява да атакуваш. Пробвали сме и други схеми, но важното е да използваме крилата“.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Не може всички да играят в един мач. Иско поддържа много високо ниво и е важен футболист за нас, но само 11 могат да играят в един мач. Има възможност да правим ротации на вратарския пост през сезона“.

"Не си спомням преди колко години бях тук с Милан. Бил съм и в Пловдив, където бях удостоен с почетната титла "Доктор Хонорис Кауза" на Пловдивския университет“.

"Кристиано е един изключителен професионалист. Много отдаден на отбора и на клуба. Независимо, че не говори много, той е изключително отдаден на клуба. Кристиано бележи повече, защото си намери треньор, който го поставя в правилната схема“.

Анчелоти заяви, че е възможна евентуална ротация на вратарския пост за утрешния мач. За състава си той каза още:

"Пепе може да играе, чувства се добре. Същото важи за Рамос и Варан“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички