Без да се напрегне Лудогорец разгроми Арда и отново мисли за Шампионска лига (ВИДЕО)


Без да се напрегне Лудогорец разгроми Арда и отново мисли за Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

819 0

Лудогорец разгроми Арда с 5:1 в двубой от третия кръг на Първа лига. Разградчани отново погледнаха към домашна сцена след мача си в Шампионска лига по-рано през седмицата. Двубоят на "Хювефарма Арена" стартира в 21:15 часа, а "орлите" бяха без компромисни.

Разградският клуб успя да се измъкне и срещу беларуския Динамо Минск, въпреки че се представи под очакваното ниво. Днес очакванията бяха "орлите" да се представят много по-убедително и това се случи. Разградчани доминираха непрестанно, като нямаха никакви затруднения в двубоя.

Два гола записа Сон, който вкара първото и последното попадение (8' и 73'), като се отчете и с асистенция. Квадво Дуа (в 44'), Руан Круз (47') и Спас Делев (57’) пък бяха останалите голмайстори. Единственото попадение за гостите вкара Феликс Ебоа Ебоа в края на двубоя (88'). Така разградчани загряха за предстоящия си мач с Карабах от третия предварителен кръг на Шампионска лига, като в първия мач са гости.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец поведе рано в резултата - още в 8'. Педро Нареси успя да  намери Дени Групер, който проби и пусна пас към Сон. Той веднага стреля от движение и прати топката в мрежата на Господинов.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 13' Арда получи възможност да изпълни корнер, а Джелал Хюсеинов стигна до топката и се опита да я свали с глава, но безуспешно.  В 21' Станислав Иванов подаде към Борислав Цонев, който стреля от разстояние. Топката премина покрай вратата на Бонман.

Без да има много положения Лудогорец успя да вкара и втори гол в края на полувремето.Видал подаде към Дени Групер, който центрира в наказателното поле на Арда. Там Квадво Дуа бе изпуснат от Ебоа Ебоа и отблизо вкара във вратата на Господинов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Разградчани се развихриха през второто полувреме, като още в 47' резултатът бе 3:0. Сон проби и подаде към Руан Секо, който бе изведен сам срещу Господинов, а бразилецът не сгреши. В 56' Групер комбинира с Кайо Видал, който финтира Виячки в наказателното поле на Арда и стреля, но Господинов спаси.

Минута след това се стигна до 4-ти гол. Педро Нареси с дълъг пас намери Спас Делев. А той с диагонален удар вкара красив гол. В 73' Спас Делев направи двойно подаване със Сон. Той излезе сам срещу Господинов и вкара своя втори гол в двубоя.

2 минути преди края на редовното време Арда върна един гол. Феликс Ебоа Ебоа се извиси в наказателното на "орлите" и засече центриране от пряк свободен удар. Той насочи топката покрай стража на Лудогорец и вкара за крайното 5:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 39. Хендрик Бонман – 17. Сон, 15. Едвин Куртулуш, 24. Оливие Вердон, 14. Дени Групер – 23. Дерой Дуарте, 30. Педро Нареси (К) – 90. Спас Делев, 12. Руан Секо, 11. Кайо Видал – 9. Квадво Дуа

Арда: 1. Анатолий Господинов, 4. Милен Стоев, 8. Йозгюр Аксака, 9. Чинонсо Офор, 10. Борислав Цонев, Джелал Хюсеинов, 23. Емил Виячки, 33. Иван Тилев, 35. Димитър Велковски, 93. Феликс Ебоа Ебоа, 99. Станислав Иванов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Досега възпитаниците на Георги Дерменджиев са доста по-стабилни на собствен терен и не са допуснали гол в 3 мача, дори и да са проявявали някои колебания, все пак. Арда взе първа победа за сезона срещу Крумовград в Кърджали, но сега ще е доста по-сложно.

До момента "орлите" са изиграли един двубой в българското първенство - домакинството на ЦСКА на 21 юли, спечелено с 1:0 след автогол на Християн Петров. По програма след дербито с "червените", разградчани трябваше да гостуват на Славия, но тази среща беше отложена. През идната седмица пък предстои гостуване на Карабах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички