Дайте му вече титлата: Лудогорец разби на ходом ЦСКА 1948 - Левски му диша прахта


Дайте му вече титлата: Лудогорец разби на ходом ЦСКА 1948 - Левски му диша прахта
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

479 0

Лудогорец записа 11-а победа от 12 мача в българската Първа лига, след като разби с 3:0 ЦСКА 1948 - без да си дава толкова зор. Така "орлите" вече са с 34 точки - 6 повече от Ботев Пловдив и Левски, като "сините", които неотдавна се считаха за основен претендент, са и с мач повече. ЦСКА 1948 пък остава 9-и с 14 пункта.

Лудогорец се справи без проблеми и с ЦСКА 1948: Доближи 14-а титла

20-годишният Ерик Маркус, който е под наем при разградчани от Вашко да Гама, записа едва вторият си мач като титуляр за българския шампион. В него обаче реализира втория и третия си гол за Лудогорец, разписвайки се по веднъж в двете полувремена (15' и 49').

Между неговите попадения бившият футболист на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев осигури необходимия комфорт рано-рано в срещата - още в 24-тата минута. Гостите опитаха да се задържат в мача, но се отчетоха с някои сериозни пропуски.

Това е четвърта поредна победа за "орлите" над този съперник, срещу който до неотдавна играеха много трудно. В осемте им дуела преди поредицата, разградчани имаха само две победи (две загуби и цели четири равенства).

В следващия кръг Лудогорец отново е домакин - на Хебър Пазарджик (03.11), но преди това ще има символично гостуване на Черноломец за Купата на България, което също ще се състои на "Хювефарма Арена" в Разград (31.10). ЦСКА 1948 пък посреща Берое в следващия си мач от Първа лига, но преди това гостува на Беласица за Купата (31.10).

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички