Кирил Домусчиев: Не ми харесва, когато клубовете не уважават феърплея


Кирил Домусчиев: Не ми харесва, когато клубовете не уважават феърплея
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: БГНЕС

17102 0

"Глас от миналото" е най-новата рубрика на SportLive.bg. Чрез нея припомняме на читателите значими изказвания от видни фигури в спорта, които са отекнали с годините. Някои от тях са емблематични, други култови, а трети позабравени. Големи заявки, дадени обещания, слова, които са валидни и днес, забавни изказвания - всичко, което си заслужава да бъде припомнено.

Рядко се случва българин да даде интервю през голяма европейска медия - особено ако става въпрос за футболна тематика и тя е водеща сила в страна като Испания или Англия, където този спорт е на голяма почит.

Един от последните такива случаи е през 2014 година, когато собственикът на българският хегемон Лудогорец - Кирил Домусчиев, дава интервю пред престижното испанско издание AS. В последните години все по-рядко бизнесменът има медийни изяви и още по-рядко коментира своя клуб.

Още: Кирил Домусчиев: Парите никога не стигат, в Лудогорец те са на второ място, на първо е...

В днешния материал от рубриката обаче ще ви припомним именно негово изказване, направено пред испанската медия. В него той признава, че привържениците на "орлите" плащат най-скъпите билети в България, както и че клубът е първи по приходи от телевизионни права и от спонсори.

Преди 10 години: Кирил Домусчиев за Лудогорец пред испанското издание AS

Кирил ДОмусчиев за Лудогорец

*Отново напомняме, че изказването е от 2014 година.

Освен това допълва и че не харесва отбори, които не спазват финансовия феърплей, визирайки най-вече чрез инвестициите на руски олигарси и арабски фамилии. Ето и всичко по темата, което споделя за AS преди вече десет години.

Още: 23 трофея, стотици милиони лева: Разказ от Кирил Домусчиев - шокира с колко пари е започнал в Лудогорец

"Нашите фенове плащат най-скъпите билети в България. Лудогрец е на първо място в БЪлгария по приходи от ТВ права и от спонсори. Аз мога да купя играч за отбора на стойност 4 или 5 милионо, на след това какво следва? Това е нещо временно.

Не искам клубът да зависи само от моя бизнес, Лудогорец трябва да се развива лека полека. Футболът е продукт, който трябва да продава. Не ми харесва, когато клубовете не уважават финансовия феърплей, когато има руски олигарси или арабски фамилии, които хвърлят торба с пари и си тръгват след няколко години" - споделя Домусчиев пред "АС".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички