Легенда на ЦСКА: Това бе Ливърпул, но от Чирпан


Легенда на ЦСКА: Това бе Ливърпул, но от Чирпан

1784 0

Легендата на ЦСКА Спас Джевизов е сред хората, които са видели всяко идване на Ливърпул в България. А при първите две - през сезоните 1980/81 и 1981/82, бе една от големите фигури на терена срещу мърсисайдци. Във втория случай бе и един от героите, които успяха тогава да детронират европейския клубен шампион. Той сподели своите впечатления от видяното в сряда на стадион "Васил Левски" и направи паралел между отделните генерации на 18-кратния шампион, идвали в България, пред "Меридиан мач".

Лудогорец беше длъжен да победи Ливърпул и трябва много да съжалява. С такъв противник, който имаше насреща, нищо друго освен победа не може да бъде успех. Това не беше Ливърпул, а някаква команда, която носеше това име. Наистина е обидно в такъв отбор да играят такива футболисти. Като видях на какво са заприличали и като знам навремето каква смазана машина бяха, направо ми става жал за този клуб.

Очакванията ми за мача бяха съвсем други, въпреки че от това, което гледах в последните мачове на Ливърпул, знаех, че не са добре в момента. Но показаното на "Васил Левски" крайно ме разочарова. Сегашният отбор няма нищо общо с онзи велик тим, срещу който аз играх. Ще ви кажа само две имена от тогава, макар че и останалите бяха много известни. На моя пост при тях играеше Йън Ръш, играч, който е от най-големите легенди на този клуб. Треньор им беше Боб Пейсли. Играеха футбол, различен от британския. Бих казал, че това беше убиващ, унищожителен футбол. Малко отбори в Европа бяха толкова добри. А ние от тогавашния ЦСКА не само играхме като равен с равен, но и успявахме да ги надиграем. А сега приличат на Ливърпул, но на Ливърпул от Чирпан. Нали в днешно време е модерно отборите от селските групи да носят имената на такива от Западна Европа. Горе-долу на това ми прилича сегашният Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички