Лудогорец гледа в очите най-големия си евро срам - далеч по-тежък от 2:7 в Разград


Лудогорец гледа в очите най-големия си евро срам - далеч по-тежък от 2:7 в Разград
Снимка: БГНЕС

4296 0

Все още е прясна раната в Лудогорец от бруталния начин, по който клубът излетя от тазгодишното издание на Шампионска лига. "Орлите" направиха страхотни 180 минути срещу Карабах, стигнаха до продължения, само и само да допуснат 4 гола в тях и да се простят с поредния си опит да влязат в груповата фаза на "турнира на богатите". 

Това 2:7 в реванша обаче не е най-срамният момент в историята на клуба в Европа. Разбира се, крайният резултат определено е болезнен, но Карабах беше фаворит и в двата сблъсъка, а в продълженията на мачове сме виждали какви ли не неща - включително и във финал на Шампионска лига (Реал вкара 3 гола на Атлетико през 2014 година, въпреки че едва се добра до продълженията). 

Отпадането беше тежко, но не и неочаквано. В историята си обаче Лудогорец има далеч по-голямо петно, спомените за което се завръщат в навечерието на следващия мач на тима в Лига Европа. 

Сблъсъкът с Милсами е най-големият резил в Европа за Лудогорец

Крушението в Молдова, което не бива да се назовава 

Сезон 2014/15 беше най-успешният за клуба. Той бе белязан от историческо влизане в груповата фаза на Шампионска лига, първа БГ победа в надпреварата, печели и титлата, и Суперкупата на страната. 

Затова и очакванията към следващия сезон са много високи - особено в Шампионска лига. Клубът прави силна селекция и е готов за нов европейски поход. Уви, отборът влиза в историята не с победи, а с едно от най-срамните отпадания изобщо на български отбор от европейските клубни турнири. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Във втория квалификационен кръг на ШЛ Лудогорец се пада с никому неизвестния тим на Милсами от Молдова - тим, който до този момент има само едно отстраняване на отбор от Европа (Дюделанж, Люксембург). "Орлите" са абсолютен фаворит, като в домакинския си мач коефициентът за победа на българския тим е 1.15 - шокиращо ниска ставка, но очаквана предвид разликата в класите и бюджетите на двата тима. Разградчани обаче подценяват двубоя и падат с 0:1 у дома - загуба, която сама по себе си е абсолютен фарс, но все пак предстоеше и реванш. 

Брино Рибейро е

В него отново Лудогорец е абсолютен фаворит - както за победа, така и за продължаване напред. "Орлите" не просто не печелят мача - те го губят по позорен начин! С треньор Бруно Рибейро, българският шампион пада отново с 1:2, като победният гол за Милсами влиза в края, която отборът от Молдова е с човек по-малко на терена! С последния съдийски сигнал, част от футболистите, включително капитанът Светослав Дяков, падат на тревата, невярвайки какво точно са допуснали да се случи. 

Резилът за Лудогорец е пълен - отборът не успява да запише дори точка в двата мача, в които е абсолютен фаворит, а за капак отпадането във втория предварителен кръг изцяло изхвърля тима от Европа. И именно този сблъсък в Европа е най-срамният момент в историята на клуба. 

Завръща ли се споменът за позорното отпадане? 

Двата мача с Милсами са единствените, в които Лудогорец се изправя срещу тим от Молдова, докато тимът не се падна с Петроклуб - молдовският шампион, с който ще спорят за място в групите на Лига Европа. 

Въпреки че игра в квалификациите на ШЛ, молдовският тим беше прегазен от Фехервар с общ резултат 1:7, а Лудогорец отново влиза в мачовете като сериозен фаворит. Шансовете на българския тим да продължи напред в турнира са оценяват на почти 90%. Със смяната на треньора, колебливата игра и споменът за предишния резил в Молдова, в Лудогорец със сигурност трябва да имат едно на ум за предстоящия си съперник. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички