Лудогорец приключи в Испания с отличен мач срещу украински колос


Лудогорец приключи в Испания с отличен мач срещу украински колос

1445 0

Шампионът на България Лудогорец записа изключително престижна победа по време на последния си двубой от лагера в Испания, който изкараха възпитаниците на Георги Дерменджиев.

"Орлите" стигнаха до 2:1 над украинския гранд Динамо (Киев), който е с над 100 милиона евро годишен бюджет, като разградчани по нищо не отстъпваха на своя именит съперник.

През първото полувреме битката беше основно в средата на терена, въпреки че в 5' Марселиньо получи отличен шанс да открие, но беше ноточен от малък ъгъл.

Двата тима нямаха много положения в мача, но все пак в 43' се стигна до най-сериозния пропуск през първата част. Теодорчик стреля отлично и виждаше топката във вратата, но Стоянов с брилянтна намеса успя да отбие - 0:0 до почивката.

За разлика от другите мачове, Дерменджиев направи само една смяна на почивката, като пусна Терзиев на мястото на Барт. След скучни първи 10 минути Лудогорец натисна своя съперник, а в 60' това даде резултат.

Тогава след бразилска акция Марселиньо изведе Ешпиньо по дясното крило, а халфът намери Абало в наказателното поле и испанецът беше точен - 1:0.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Само минута по-късно "орлите" организираха контраатака по учебник. Абало намери Марселиньо в центъра, който с едно докосване изведе Вандерсон сам срещу вратаря. Ударът на бразилеца беше избит, но топката отново се озова в него, а той я даде на Безяк - удар и 2:0.

В 63' Буялски намали след разбъркване пред Стоянов, но до края вратарят на Лудогорец се отчете с две спасявания и запази победата на своя тим.

Така шампионите се подготвиха отлично за пролетния дял, след като в Испания записаха само една загуба и се отчетоха с много силни изяви.

Контролите на Лудогорец през зимата:

ЛУДОГОРЕЦ - Гройтер Фюрт (Германия) 1:0

ЛУДОГОРЕЦ - Динамо (Москва) 1:1

ЛУДОГОРЕЦ - Унион (Берлин, Германия) 0:1

ЛУДОГОРЕЦ - Риека (Хърватия) 2:1

ЛУДОГОРЕЦ - Спартак (Москва, Русия) 3:2

ЛУДОГОРЕЦ – Днипро (Украйна) 0:0

Лудогорец - Динамо (Киев) 2:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички