Лудогорец с първа точка: Пропусна дузпа, а Виктория и бивш левскар изпуснаха победата


Лудогорец с първа точка: Пропусна дузпа, а Виктория и бивш левскар изпуснаха победата
Снимка: БГНЕС

1590 0

Лудогорец спечели първа точка в основната фаза на Лига Европа. Българският шампион завърши при равенство 0:0 като гост на Виктория Пилзен. "Орлите" пропуснаха чудесен шанс за първо попадение и за нещо повече в мача, след като пропиляха дузпа чрез Якуб Пьотровски през второто полувреме.

Лудогорец спечели точка срещу Виктория Пилзен - Рикардиньо игра за чехите

Любопитното е, че в игра за чехите се появи бившият нападател на Левски Рикардиньо. И това въпреки че бразилският атакуващ футболист е тотална резерва за Пилзен и дебютира за тима в Европа, като се подвизава предимно в дубъла.

Извън изпусната дузпа разградчани имаха още няколко ситуации за гол, но като цяло домакините от Чехия ще съжаляват повече за този резултат, тъй като имаха контрол над срещата в по-голям период от време и създадоха повече чисти положения за гол. Все пак изумителната им серия без загуба в Европа продължава, като за последно допуснаха такава от Барселона през 2022-ра година.

Виктория Пилзен, който е с две точки от два мача, гостува на ПАОК с Кирил Десподов в състава на гърците в следващия кръг (24.10). Тогава пък Лудогорец има визита на Андерлехт (24.10). Сега "орлите" насочват поглед към Първа лига, където преди паузата за националните отбори домакинстват срещу Локомотив Пловдив (06.10).

Виктория Пилзен срещу Лудогорец НА ЖИВО

Мачът започва в 22:00!

Първо полувреме

Домакините очаквано започнаха доста по-активно срещата и наложиха натиск от първите минути.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

След изминаването на около четвърт час игра Лудогорец допусна две груби грешки. Втората можеше да коства много, след като Сон, Алмейда и Бонман не се разбраха. Така Каду отне топката и се озова на добра позиция, но изстрелът му бе твърде неточен.

В 25-ата минута, след поредното центриране в наказателното поле на българския отбор, се стигна до силен изстрел с глава, но за късмет на Бонман, той попадна точно в ръцете му.

В заключителните секунди от четириминутното добавено време към мача Лудогорец организира добра контраатака, но когато Рик опита да центрира, бе блокиран. При втория му опит от доста по-неудобна позиция в наказателното поле пък прати топката далеч над Секо, който се бореше за позиция пред вратарското поле.

Второ полувреме

Още на старта на второто полувреме Лудогорец получи дузпа, след като току пред Камара бранител на Пилзен посегна непремерено с ръка в наказателното си поле и логично последва 11-метров наказателен удар.

Якуб Пьотровски се нае с изпълнението, но то бе слабо, вратарят уцели ъгъла и хвана топката.

В 69-ата минута Рик Джонатан бе потърсен с подаване по земя на далечната греда, но Маркович съумя да изчисти току преди атакуващият играч на "орлите" да засече топката от чудесна позиция. След последвалия ъглов удар се стигна до лек хаос в наказателното поле на Пилзен, но гостите не се възползваха.

В 71-вата минута за чехите на терена се появи бившият футболист на Левски Рикардиньо - с първите минути в Европа за тима.

В 73-тата минута Панош от Виктория Пилзен нацели страничния стълб от малък ъгъл, след като се измъкна в наказателното поле след лоша игра в отбрана на "орлите".

Във втората минута от добавеното време към мача Калвач стреля мощно от границата на наказателното поле, но ударът му мина малко над напречната греда.

Състави

Виктория Пилзен: Йедличка, Дуех, Маркович, Йемелка, Ийрка, Черв, Калвач, Каду, Панош, Шулц, Аду

Лудогорец: Бонман, Сон, Алмейда, Вердон, Витри, Пьотровски, Нареси, Чочев, Рик, Видал, Секо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички