Лудогорец се сбори и пребори Карабах - "орлите" със сериозна крачка към мечтата в Шампионска лига (ВИДЕО)


Лудогорец се сбори и пребори Карабах - "орлите" със сериозна крачка към мечтата в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3471 0

Лудогорец се представи повече от добре в първия мач от третия предварителен кръг на Шампионска лига срещу шампиона на Азербайджан - Карабах. "Орлите" надделяха с 1:2, като този път показаха много по-добра игра от предходния кръг срещу Динамо Минск.

Отборът на Георги Дерменджиев завърши двубой с човек по-малко, след като Кайо Видал бе изгонен в края на редовното време. Именно той се разписа в 87' за 1:2, а Диниш Алмейда откри в 56'. В 65' пък Жуниньо вкара за 1:1. Лошата новина за "орлите" е контузията на Бернард Текпетей, който бе сменен принудително и напусна на носилка. Нападателят се отчете и с голям пропуск при 0:0.

Карабах бе големият фаворит преди мача, а това е първа загуба у дома за тях в пресявките от 16 септември 2020 година, когато загуби от Молде. Лудогорец пък приключи с негативна тенденция при своите гостувания, където рядко стига до победа.

Реваншът между двамата на "Хювефарма Арена“ в Разград е на 13 август от 21:00 часа. Победителят от двойката Карабах – Лудогорец ще играе срещу Динамо Загреб за място в груповата фаза на Шампионска лига, докато загубилият отива към плейофа в Лига Европа, където ще се изправи срещу победителя от двойката Петрокуб и ТНС.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започват напористо от първия съдийски сигнал и в рамките на минута стигнаха до два корнера. Лудогорец е принуден да се брани. Във втората минута Алмейда блокира опасен изстрел на играч на Карабах. Българският тим стигна до първа атака едва в 4', но тя не беше опасна за съперника. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

След десетина минути игра Марко Вешович успя да се справи и да преодолее Пьотровски и отправи силен удар с левия крак. Топката обаче мина над напречната греда. Малко след това Текпетей отправи първия точен удар за Лудогорец, но бе прекалено слаб.

Определено реферът даваше по-свободна игра, което на моменти изнервяше двата отбора, които очакваха нарушеният в няколко ситуации. В една от тях Кайо Видал получи медицинска помощ, но нямаше нищо притеснително.

В 18' домакините стигнаха до гол, но той не бе признат заради засада.  Мустафазаде беше изведен с центриране от Марко Янкович, който стреля с глава и вкара във вратата на Бонман, но при удара играчът е бил в засада. 3' след това Пьтровски стреля силно, но противников играч блокира удара му.

В 34' Лудогорец стигна до нелоша възможност.  Мустафазаде и вратаря Бухтич, който беше излязъл, не се разбраха, а топката отиде в Квадво Дуа. Швейцарският нападател обаче стреля изключително неточно. В края на полувремето Карабах разви добра атака отляво. Зубир опита успореден пас към Бензия, но Антон Недялков блокира паса и спасявайки вратата на разградчани.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна добре "орлите", като Якуб Пьотровски подаде към Сон. Испанецът пусна успоредно подаване към Текпетей, който стреля, но много неточно.

Последваха силни минути за домакините, които ориганизираха бързо няколко атаки, но за радост на разградчани до попадение не се стигна. В 55' "орлите" изпуснаха невероятен шанс.  Сон центрира към Кайо Видал, който стреля отлично с глава, а вратарят на Карабах я изби в напречната греда. Топката стигна до Текпетей, който обаче стреля крайно неточно.

Само минута по-късно Лудогорец откри резултата след фал отдясно. Сон центрира добре в наказателното поле на Карабах, където Диниш Алмейда направи страхотно движение и със страхотен удар откри резултата.

Малко след това Кевин Медина извърши нарушение срещу Бърнард Текпетей, който се наложи да напусне терена с носилка. Той бе заменен от Рик Джонатан.

Домакините бързо изравниха, като в 65' след бързохвърлен тъч топката бе мигновено центрирана на първа греда в наказателното поле на Лудогорец. Там Бензиа се извиси над всички и стреля с глава, но Хендрик Бонман отрази. Жуниньо обаче не сгреши при добавката.

Заключителните 10 минути бяха силни за Лудогорец. Квадво Дуа излезе очи в Фабиан Бунтич, но вратарят на Карабах отрази с крак в 84'. Топката достигна до Сон, който се справи с противниковата защита, след което центрира на втора греда, където Кайо Видал засече с глава топката за 1:2. Малко след това именно Видал бе изгонен след втори жълт картон заради нарушение в близост на наказателното поле на "орлите". В добавеното време от 7' домакините опитаха да натиснат, но не стигнаха до попадение.

СЪСТАВИ

Карабах: Бунтич, Вешович, Мустафазаде, Медина, Байрамов, Ромао, Янкович, Бензия, Андраде, Зубир, Жуниньо

Лудогорец: Бонман, Недялков, Вердон, Алмейда, Сон, Нареси, Пьотровски, Дуарте, Видал, Текпетей, Дуа

ПРЕДИ МАЧА

Българският шампион се справи вече с двама европейски съперници, въпреки че загуби гостуванията си срещу тях - Динамо Батуми (Грузия) и Динамо Минск (Беларус).

Съперникът им тази вечер стартира участие в пресявките от втори кръг, където победи с общ резултат 7:0 гибралтарския Линкълн Ред Импс.

Очаква се стадионът в Баку да е пълен с фенове на Карабах, но "орлите" са свикнали да играят срещу шумна и многобройна публика, без да допускат това да им влияе.

Ако отстрани азерите, българският шампион ще се изправи срещу хърватския Динамо (Загреб) в плейофите на турнира. Ако загуби, ще спори с победителя от мача Петрокуб - ТНС в същата фаза на Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички