Мачът на века за българския футбол


Мачът на века за българския футбол

4264 0

Дългоочакваният ден настъпи! След броени часове името на българския шампион може да стане известно в цял свят. Лудогорец посреща галактическия Реал (Мадрид) в мач от втория кръг на предварителна група В на Шампионската лига. Двубоят започва в 21:45ч. българско време.

Изходът от този мач на пръв поглед изглежда предрешен - срещат се два отбора, единият от които струва близо сто пъти повече от другия. Но все пак ако се върнем две седмици назад и си припомним играта на българския шампион срещу Ливърпул, то със сигурност имаме поводи за оптимизъм. Евентуална победа изглежда като мечта, но достойно представяне е напълно постижима цел.

Реал (Мадрид) безспорно е най-великият клуб в света и всеки, който твърди нещо различно е твърде пристрастен. В тима традиционно се отнасят с уважение към всеки противник. Все пак с оглед на разликата в класата между тях и Лудогорец е невъзможно да няма поне малко подценяване.

То обаче може да съществува само в началните минути на двубоя, защото трите точки за Кралския клуб са от важно значение. Доказателство за това е и изказването на старши-треньора Карло Анчелоти, в което той подчерта, че ще излезе с най-доброто, с което разполага.

По всяка вероятност на вратата ще застане Икер Касияс. На левия бек ще бъде Марсело, на десния Карвахал. В сърцето на отбраната ще действат Рамос и Варан.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В центъра на терена, където е съсредоточена почти цялата мощ на отбора, ще действат Модрич, Кроос, Бейл, Хамес и Роналдо. Като единствен нападател ще бъде предпочетен Бензема.

От своя страна треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще се довери на почти идентичния състав от "Анфийлд". Единствената промяна ще бъде това, че вместо Роман Безяк ще започне Юнес Хамза. В защита ще се подвизават най-известният футболист на тима Козмин Моци, а до него ще застане Александър Александров.

Главен съдия ще е Крейг Томпсън от Шотландия.

След изиграването на първите срещи Лудогорец е без спечелена точка след злощастната загуба в Ливърпул с 1:2. Гостите от Реал (Мадрид) пък са водачи в групата след като разгромиха швейцарския Базел с 5:1.

Окуражаващ факт за Лудогорец е, че статистиката сочи, че Реал не се представя много добре на Балканите. В България десекратният носител на КЕШ е гостувал един единствен път, но печели с 1:0 срещу Левски през сезон 1979/1980 г.

Все пак най-важното е от двубоя довечера ще спечели футбола в България, който ще привлече множество нови фенове. Българските привърженици отдавна чакат да се докоснат до истинското лице на най-великата игра.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички