Новият треньор на Лудогорец постави високи цели, но и не скри кое ще е голямо предизвикателство


Новият треньор на Лудогорец постави високи цели, но и не скри кое ще е голямо предизвикателство
Снимка: ludogorets.com

537 0

Новият треньор на Лудогорец Игор Йовичевич бе официално представен и сподели каква е неговата философия, която ще налага в клуба. Също така и как се е стигнало до неговото назначение.

"Когато съм работил в други клубове, съм бил запознат с репутацията на Лудогорец. Сега разбирам, защо са… защо ние сме шампиони толкова години. Ако не се целим високо, няма никога да постигнем това. Да, тази година е изпълнен план минимум – Лига Европа, но в тази надпревара има много добри отбори“, заяви Игор Йовичевич.

Шампионска лига е една стъпка нагоре. Не е лесно да се достигне до там. Трябва отбор, фенове и ръководството да се обединим да работим и да убедим играчите, че можем да достигнем до Шампионска лига.. Гледах мача със Славия Прага. Видях квалитета на футболистите и знам нещата, които могат да се подобрят. Моята идея като треньор е много важно, знам какво трябва да се промени. Винаги е важно да убедиш играчите да вървят в твоята идея. Това отнема време, но в големи отбори като Лудогорец нямаш това време, но аз съм готов за това. Искаме да сме конкурентноспособни в Европа“, заяви Игор Йовичевич.

Още: Шеф в Лудогорец обясни за новия треньор и дали загуба в Европа е била решаваща

"Предизвикателство за мен е да се адаптирам към българския футбол. Това ни е работата на нас треньорите. Трябва да свикна с обстановката и треньорите в България, но първо е да изградиш собствения си стил. Това е една нормална стъпка за мен. Връщам се от Саудитска Арабия, там никой не познавах. Само Неймар, Роберто Фирмино, Александър Митрович, не знаете други играчи… Това е с всеки саудитски играч. Сега ще го направя същото и в България".

"С езика нямам проблем, защото говоря няколко езика, сред които бразилски. Лимитите не са проблем. Аз мога да предам идеята си по-лесно, като знам езиците. Ние трябва да сме гладни за победа – това е формулата ни, призна той.

Как Лудогорец се е свързал с него?

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Кошмара влезе в топ 3

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Първо клубът се свърза с мен. Имахме много разговори по време на преговорите. Първата стъпка беше много важна. След това прочетох някои неща от историята на Лудогорец и българския шампион. Разбрах, че Лудогорец е на високо ниво. Когато бях треньор на Карпати Лвов бях треньор на Игор Пластун, който е бивш играч на Лудогорец. Той бе мой капитан там и аз разговарях с него за клуба и за Разград. Той каза, че е много влюбен в отбора и клуба. Той ми даде насока, че това ще бъде добър избор за мен. Благодаря на Игор, защото беше честен с мен", заяви Игор Йовичевич.

"Винаги ще се борим да станем шампиони, трябва да сме готови на 100%. Другите клубове като се изправят срещу Лудогорец играят все едно това е финал. Левски и ЦСКА трябва да ги уважаваме, трябва да уважаваме всички отбори, но да показваме, че ние сме шампиони всеки ден“, коментира той.

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - Берое влезе в топ 8

Треньорът на Лудогорец за скъпо разочарование: По-добър е от Винисиус, ще вземе "Златната топка"

ВИДЕО: Новият треньор на Лудогорец отказа Ал Насър от титлата и вбеси Роналдо

Ултрасите на Славия Прага с брутална гавра по Лудогорец насред Разград (СНИМКА)

УАУ: Лудогорец дължи колосална сума пари на Кирил Домусчиев - ето колко десетки милиона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички