Малшанс! Недялков си заби автогол и обрат над Крумовград не стигна на Лудогорец за титлата (ВИДЕО)


Малшанс! Недялков си заби автогол и обрат над Крумовград не стигна на Лудогорец за титлата (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4779 0

Лудогорец пропусна златен шанс да стане още тази вечер шампион на България за 13-и път. Възпитаниците на Георги Дерменджиев завършиха 3:3 срещу новака Крумовград в много драматичен двубой от първия плейофен кръг на Първа лига.

Дерменджиев ще почака за титлата още

Първото полувреме завърши при 0:2, но Лудогорец успя да обърне до 3:2 и всичко изглеждаше ясно в заключителните минути. След почивката Рик Джонатан (50’), Оливие Вердон от дузпа (56') и Руан Секо (75') накараха запалянковците на "Хювефарма Арена" да започнат с шампионските възгласи. 

В последните секунди на срещата падна и автогола на Антон Недялков, който днес се завърна в Първа лига. Заради лечението на тежка травма българинът не беше играл в родния шампионат от средата на месец ноември. 

По този начин трите срещи между съперниците през сезона предложиха всеки един развой на резултата. Първо в Коматево Крумовград се наложи с 3:1, а след това загуби в Разград с 0:1. 

Днес попаденията за новака бяха дело на Алекс Колев (12') и Серкан Юсеин (26'). Така битката за голмайстор на Първа лига между Секо и родния национал продължава. Двамата, както Георги Николов и Атанас Илиев са с по 12 гола. 

Лудогорец ще опита да стане шампион след седмица в спора си с ЦСКА, който след успеха си над Левски изостава с 10 точки на "орлите" при 4 оставащи срещи до края на сезона. 

Следете актуалното класиране в Първа лига със SportLive.bg!

Първо полувреме

ГОЛ! Гостите удариха първи, след като бързо развиха свое нападение по десния фланг. По него напредна бившият футболист на "орлите" Серкан Юсеин и намери с ниско центриране Александър Колев. 

Българският национал засече с шпагат кълбото във вратата на Падт за 1:0 в 12'.

В следващите 10 минути възпитаниците на Дерменджиев потърсиха изравняването чрез Квадво Дуа и Пьотровски, които завършиха по една опасна атака. Швейцарецът не намери очертанието на вратата след удар с глава, докато полякът нацели мрежата от външната страна на мрежата. 

ГОЛ! Серкан Юсеин се превърна и в голмайстор в 30'. Тогава креативният футболист се възползва от отклонена топка от негов съотборник в наказателното поле. 

То се беше озовало на метри от голлинията след сходно центриране на Колев с това на самия Юсеин при първия гол. Второто попадение първо бе отменено поради засада на българския национал, но ситуацията беше преразгледана за 2:0!

Домакините останаха по-активните на терена до почивката, до която се стигна след пет минути добавено време след контузия и забавяне при преглеждането на втория гол. 

Имаше реални предпоставки да падне и втори във вратата на домакините, след като Нареси върна с опасен удар към Падт и топката едва не го прехвърли. 

Лудогорец бе притеснително неточен, след като от 13 голови положения само три стрелби намериха очертанието на вратата. В самия край Текпетей успя да премине покрай Текпетей, но докато стигне топката - вече трима от Крумовград покриха вратата си и пак не се стигна до гол. 

Слаб мач за Текпетей

Второ полувреме

ГОЛ! Един от най-резултатните за Лудогорец в последно време - Рик Джонатан, го стори още един път! Нападателят вкара третия си гол в Първа лига от началото на сезона, след като бе изведен от Нареси в коридор и първият прати кълбото за 1:2 във вратата на Георгиев. 1:2!

В 55' бе отсъдена дузпа след нарушение на Сантана срещу голмайстора на Лудогорец. Той бе спрян против правилата след двойно подаване със Сон. 

ГОЛ! Вердон се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Централният бранител прати кълбото под плонжа на опитния вратар, който позна избрания ъгъл. 2:2!

ГОЛ! Индивидуална грешка на гостите приближи Лудогорец до 13-ата титла. Руан Секо пресира съперника и осигури грешно избиване на Машедо. Той прати топката в собствения си вратар и бразилецът не срещна проблеми при довкарването - 3:2!

ГОЛ! Антон Недялков имаше кошмарът да си вкара автогол в първия си двубой в Първа лига от месеци насам. Той наскоро се завърна за "орлите", а в неделя започна като титуляр. В 89' опитният бранител заби топката в собствената си врата! 3:3!

Стартови състави 

Лудогорец: Падт, Недялков, Алмейда, Пьотровски, Джонатан, Дуа, Сон, Вердон, Нареси, Текпетей, Секо;

Крумовград: Георгиев, Кацаров, Шимич, Машедо, Али, Сантана, Рапосо, Луан, Цветанов, Юсеин, Колев;

Преди мача

Това ще бъде първи "мачбол" за разградчани през кампанията, така че могат да приключат още един сезон четири кръга преди края.

Между Лудогорец и Крумовград предстои трета среща, след като си размениха изненадващо по една победа по-рано през сезона. Първо новакът спечели в Коматево с 3:1, а след това в Разград отстъпи с 0:1.

В последните си девет домакинства - Лудогорец загуби от Стяуа в контрола през март (2:3), а преди това Сервет спечели елиминацията в Лига на конференциите с 1:0. Всички други мачове бяха спечелени от разградчани. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички