Според съда в Разград поливането с вода не е хулиганство


Според съда в Разград поливането с вода не е хулиганство

1960 0

Съдът в Разград обяви за невинен общинския съветник, който заля с вода треньора на "Ботев" (Пд) Николай Костов, съобщава "24 часа".

На Божинел Христов бе съставен акт за нарушаване на закона за футболното хулиганство. Според адвоката му обаче не е уточнено коя точно клауза от чл. 21 на закона е нарушена. Той изброи вписаните нарушения, сред които заливането с вода не влиза.

Лудогорец заплашен да не играе в Разград след простотията с Костов

Съдията Светлана Чолакова изгледа и запис на инцидента на полувремето на мача. Въз основа на него Христов и адвокатът му твърдяха, че треньорът на „Ботев" първи плисва вода по посока на запалянкото Иван Костадинов, а това действие е последвано от заливането с чаша вода на Николай Костов от страна на Божинел Христов.

Според твърденията на обвиняемия, Костов и щабът му през цялото първо полувреме на мача с Лудогорец в Разград са обиждали публиката на домакините на "турци" и "Резаци". На полувремето пък треньорът на "Ботев" питал Христов дали си е пил хапчетата.

След 20-минутен размисъл съдът прие аргументите и обяви общинския съветник за невинен. Не се стигна дори до минималната глоба от 200 до 500 лв. при обявяване на вина, съобщава изданието.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички