Стойне Манолов: Домусчиев се разболя от мания за величие


Стойне Манолов: Домусчиев се разболя от мания за величие

2719 0

Бизнесменът Стойне Манолов даде специално интервю за "Тема Спорт", в което коментира скандалния мач Марек - ЦСКА и други любопитни теми, свързани с борбата за титлата.

- Г-н Манолов, какъв е коментарът Ви за мача Марек - ЦСКА? Сякаш се сбъдна вашето предсказание пред "Тема Спорт", че дупничани ще се превърнат в новия Миньор в битката за титлата. На практика това, което се случи през пролетта на 2012-а, сега го видяхме отново през есента на 2014-а...

- Очаквано Марек игра много амбицирано и надъхано срещу ЦСКА. Така и трябва да бъде. Отборът все пак се бори за точки, за да оцелее в А група. Това е първата причина. Но имаше и втора причина, която е ясна на всички - обещаният бонус от трета страна. И той си беше заработен. Поведението на Марек срещу Лу-догорец (0:4) нямаше нищо общо с това срещу ЦСКА и "Левски". Та дупничани правеха шпалир на Лудогорец в защита! Но те си знаят как са загубили и дали е било по честен начин. Но мачът все пак бе предаван по телевизията. Всички видяха за какво става въпрос... Срещу Лудогорец Марек нямаше ли нужда от точки? Защо не ги потърси тогава? Това са реторични въпроси, които са ясни и на малките деца. Дупничани се постараха много срещу ЦСКА. Теренът беше в ужасно състояние, а за мача с Разград бе перфектен. Но причината за тежкото състояние не бе само във валелия дъжд, но и в това, че теренът бе умишлено поливан преди двубоя с ЦСКА. Аз обаче искам да се отдалеча малко от тази тема и да кажа нещо, свързано с изпълнителния директор на Марек Иво Паргов - той е нечистоплътен в отношенията си с околните. При него това се носи по генетична линия. Веднага обяснявам защо. След мача с Левски (1:1) поканих дупничани за един месец в моя комплекс "Царско село". Исках да им помогна по някакъв начин, защото съм сантиментално привързан към този клуб. Исках да ударя рамо в битката за оцеляване. Единият месец изтече два 'дни преди мача с Лудогорец. И попитах Марек - ще играете ли сериозно срещу Лудогорец? Казаха ми -"да". И ме излъгаха, не играха сериозно. Това ме разочарова много и ме обиди. Защото аз имах сериозни планове за Марек. Бях готов да налея пари в клуба. Но сега ме отвратиха. И вероятността вече да помогна е изключително малка. Нещо повече - Паргов онзи ден принизи публично треньора Тенчо Тенев и се самоизтъкна - каза, че му бил редил тактиката с ЦСКА и "Левски". А защо не го е направил и срещу Лудогорец? Къде беше тогава? Въпроси, въпроси, въпроси. Отговори никакви.

- А какъв е коментарът ви за съдийството на Александър Костадинов на "Бончук"в неделя?

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

- Вижте сега, Александър Костадинов е човекът, който посреща съдийските делегации за мачовете на Лудогорец в Лига Европа и Шампионската лига. Той беше призован, за да свърши мръсната работа. И я свърши. Въобще има 3-4 съдии, които се въртят около Лудогорец, а и които по принцип са готови срещу 5 лева да се продадат и да свършат някоя "мокра поръчка". Това е отвратително. Но да си тежи на тяхната съвест.

- Кирил Домусчиев заяви преди около седмица, че "има хора, гравитиращи около ЦСКА и подпомагащи ги активно, които вървят с пачките насам натам". Кои са тези хора и допускате ли, че Домусчиев визира вас?

- Предполагам, че визира мен. Понеже Марек беше на лагер в комплекса ми два дни преди мача с Лудогорец. И вероятно се е стреснал. Та му се е наложило да се заеме по-сериозно, да не би нещо да се обърка. 

- Какво мислите за проекта "Лудогорец"?

- Той се роди като социален проект. В началото беше нещо хубаво, бяла лястовица го наречете, ако искате. Но с времето се изкриви и изроди вследствие на амбициите на собственика си. Киро разви Лудогорец, това е несъмнено, но в каква посока?! В посока, която е лоша за българския футбол. Този проект не е от полза на спорта, а във вреда на всички клубове. Лудогорец пречи и останалите отбори страдат от отношението към тях на съдии, на съперниците... Значи ситуацията е следната - има човек, има проект. Има бизнес, има клуб. И обратното. Лудогорец не е естествена марка. Лудогорец е нищожен спрямо ЦСКА и "Левски". Това са велики имена, ще ги има винаги, независимо от обстоятелствата. Лудогорец на кого е известен, какви традиции има, кой го подкрепя?! Та дори половината от бодигардовете на Домусчиев са за ЦСКА, а другата - за "Левски".

- Домусчиев обаче стана неизменна част от българския футбол и има меродавно мнение по всички въпроси.

- Не съвсем. В интервюто му пред bTV видяхте ли какво стана, когато го питаха дали стимулира други отбори?! Той се изчерви като 16-годишно момиченце! И ми се искаше много да го попитат още два въпроса - урежда ли мачове и плаща ли на съдии. И тогава щеше да реагира по абсолютно същия начин! Много ме досмеша, когато той каза, че нещата в българския футбол трябва да се променят коренно. Господин Домусчиев, промяната трябва да започне от теб! Аз го познавам от доста време и смятам, че той се разболя покрай успехите на Лудогорец. Преди не беше такъв...

- От какво се разболя?

- От мания за величие и нарцисизъм.

- А смятате ли, че БфС се използва като инструмент за постигане на определени цели? Да речем - титлата?

- Ще започна малко отдалеч и ще карам към същината. Така всички клубни президенти в Изпълкома и героите от САЩ'94 са увиснали като воденичен камък на врата на Боби Михайлов. Мисля, че той има желание да промени нещата, да направи нещо хубаво за футбола, но тези, които го дърпат, не му позволяват. Онези в Изпълкома са там, за да дават интервюта от статута на някакви си шефове и да дърпат чергата към себе си. Ами Боби го заболява главата от толкова много различни искания и капризи. Как да се справи в такава ситуация?! А с освобождаването на Любо Пенев нещата излязоха извън контрол. Искам и за Лечков няколко думи да кажа, понеже ни обяснява най-различни неща - да вземе да напише една книга, в която да ни обясни кое как се прави. Много ще е интересна и съдържателна. Да каже накъде отива футболът ни. Явно е добре информиран... И накрая - има един президент, който дърпа чергата повече от останалите. Който е пръв сред равни. Вие си отговорете кой е, много е лесно да го познаете.

- Стойчо Младенов заяви, че оттук насетне всички ще се подчиняват на "каузата". Може ли ЦСКА да се пребори с "каузата" за титлата?

- Може. ЦСКА е славен клуб, ЦСКА е нещо свято за толкова много хора. Има достатъчно възможности. Разполага с отличен състав. Дано не се направят много продажби през зимата. Като че ли една е неотменима. Клубът има нужда от финансови средства. Но нека се запази ядрото и да видим. ЦСКА ще е есенен първенец. А през пролетта смятам, че ще доразвие потенциала си. Но най-важното е как се ръководи клубът. Не можеш да харчиш повече, отколкото получаваш. В момента се трупат задължения и това е потенциална опасност за бъдещето. Аз ще помагам с всички сили и възможности на клуба. Няма да се откажа. Работата ни с "ЦСКА Завинаги" също е ползотворна - съвсем скоро ще завършим третия терен за школата и тя ще е напълно обезпечена откъм място за подготовка. Дано се осъществи и проектът, в който участва прочутият вече Стивън Ло, за да се осигури спонсорство за клуба. Перспективите са добри. Но е много важно и ЦСКА да си отиграе ходовете правилно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички