Сумата е историческа: Колосални пари влизат в касата на Лудогорец


Сумата е историческа: Колосални пари влизат в касата на Лудогорец
Снимка: Колаж: Sportlive.bg / основна снимка: Lap.bg

7985 0

Цел №1 на Лудогорец през този сезон отново беше атака на Шампионска лига и влизането в груповата фаза на турнира, но мечтата за участие сред 36-те най-добри отбори на Стария континент не беше осъществена. 

Въпреки това европейското участие на Лудогорец продължава с пълна сила, след като "орлите" влязоха в груповата фаза на Лига Европа, която е с нов формат и допълнителни два мача, което автоматично означава и повече приходи за "орлите". 

Независимо какво следва за Лудогорец в турнира, едно е сигурно - клубът прибира историческа сума от самото си влизане сред 36-те отбора във втория по сила европейски клубен турнир. 

Колко пари взима Лудогорец за участието си в груповата фаза? 

В Лудогорец надали са доволни, че изпускат 18.62 милиона евро, тъй като не успяха да влязат във финалната фаза на ШЛ. Въпреки това в клубния офис ще получат най-тлъстата сума в историята на Лига Европа за влизане в групите - 4.31 милиона евро

4.14 милиона евро ще бъдат трансферирани директно в банкова сметка на Лудогорец, както и допълнително 0.17 милиона евро "солидарно" плащане. 

За поредна година Домусчиев ще е на печалба от Лудогорец

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Причината за рекордната сума е рекордният награден фонд през тази година във втория по сила европейски клубен турнир - 565 милиона евро! 

През тази година Лудогорец ще има 8 мача в Лига Европа от груповата фаза, която вече можем да наречем "първенство", тъй като отборите са събрани в своеобразен шампионат, въпреки че не играят на принципа "всеки срещу всеки". 

Това означава, че Лудогорец ще има още един домакински двубой, което означава и още приходи от продажба на билети. Домакинските мачове на тима са както следва: 

  • Срещу Славия Прага (25.09.24) 
  • Срещу Атлетик Билбао (07.11.24)
  • Срещу АЗ Алкмаар (12.12.24) 
  • Срещу Мидтиланд (23.01.25) 

Лудогорец има гарантирани 8 мача в груповата фаза, като при класиране между 1-во и 8-мо място се класира директно за осминафиналите. При класиране между 9-то и 24-то място ще играят плейофен кръг за определянето на останалите 8 отбора в осминафиналите. 

Ето и какви приходи може да очаква Лудогорец в следващите няколко месеца от Лига Европа: 

  • Победа във фаза лига - 450 хиляди евро 
  • Равенство във фаза "лига" - 150 хиляди евро 
  • Класиране за плейофния кръг - 300 хиляди евро 
  • Класиране за осминафиналите - 1.75 милиона евро
  • Класиране за 1/4-финалите - 2.5 милиона евро
  • Класиране за 1/2-финалите - 4.2 милиона евро
  • Класиране за финал - 7 милиона евро 
  • Победител в турнира - 13 милиона евро 

Към тези суми, Лудогорец ще получи допълнителна сума за крайното си класиране в лигата, както и допълнителен бонус при класиране между 1-во и 8-мо място (600 хиляди евро) или 9-то до 16-то (300 хиляди). 

Лудогорец ще се цели в топ 16 на Лига Европа за сезон 2024/25

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички