Още от същото при Илиев - България не успя и срещу Беларус в Лига на нациите, 710 дни без официална победа


Още от същото при Илиев - България не успя и срещу Беларус в Лига на нациите, 710 дни без официална победа
Снимка: Team Bulgaria

3680 0

България така и не успя да преодолее 21-годишния Фьодор Лапухов. Стражът отказа “лъвовете” в откриващия първи кръг от тазгодишното издание в Лига на нациите. Възпитаниците на Илиан Илиев бяха по-добрите през цялото време, но срещата завърши при 0:0.

Първото полувреме за “трикольорите” бе най-убедителното за България от много време насам, но така и не се намери кой да преодолее Лапухов при 10 голови положения до почивката.

Ситуацията бе различна след почивката, най-вече в заключителните 15 минути. Тогава Филип Кръстев бе изгонен след втори жълт картон и “лъвовете” не успяха да сторят нещо съществено в заключителните минути. Така последната официална победа на България остава над Северна Македония в същия турнир, но едва преди 710 дни.

България остава без загуба под ръководството на Илиан Илиев и с неофициален успех над Танзания през пролетта. “Лъвовете” изглеждат наглед задължени да победят Северна Ирландия след три дни, след като съперникът победи у дома Люксембург тази вечер с 2:0.

Първо полувреме 

Преди да е изминала и една минута топката вече се преподаваше в наказателното поле на символичния домакин. На Беларус му се наложи да избива прибързано заради острата атака на "лъвовете". 

В петата минута Кръстев бързо изнесе топката през центъра. Тя достигна до Десподов, който стреля, но Лапухов изби в корнер. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

След по-малко от 120 секунди шампионът с ПАОК напредна отдясно и центрира, но Кирилов отправи нескопосан удар. Топката бе избита от голлинията. 

Десподов се нагърби и с изпълнението на статично положение, но топката се озова в Лапухов. Символичните домакини заформиха бърза атака, след която "лъвовете" се наложи да избиват в корнер. 

Антилевски прати първия точен удар за Беларус. Той беше от сериозна дистанция и Митов изби в корнер. 

Българите се завърнаха към головите положения в 32', когато Груев намери Колев пред наказателното поле и нападателят на Левски стреля в долния ляв ъгъл. Лапухов изби в нов корнер. Късметът покри беларусите и след по-малко от минута при ново разбъркване в тяхното вратарско поле. 

Късметът продължи да покрива Беларус и най-вече отличния им страж. Той спаси съотборниците си при последвал опит на Колев с глава и на Кръстев от дистанцията в последните минути преди почивката. 

Второ полувреме

Срещата продължи и след почивката със серия опити на гостите. Шанс имаше дори пред Нюрнбергер, но рикошет отклони топката коварно за "лъвовете". Последва и щурм на Кирилов, но Лапухов продължи да е над всички. 

Филип Кръстев бе изгонен с втори жълт картон в 74'. Той извърши нарушение в гръб след изгубена топка. Първият дойде заради опит за симулация още в 29'. 

Стартови състави

Беларус: Лапухов, Ковальов, Волков, Мартинович, Забелин, Капленко, Яблонски, Антилевски, Ебонг, Печерин, Шикавка;

България: Митов, Атанасов, Груев, Петков, Антов, Кирилов, Колев, Десподов, Нюрнбергер, Попов, Кръстев;

ПРЕДИ МАЧА

Както вече е ясно България се намира в Лига "C", трета група. Освен Беларус в близкото бъдеще "лъвовете" ще мерят сили още със Северна Иралндия и Люксембург.

Последният мач на националите ни бе срещу Словения непосредствено преди старта на Европейското първенство в Германия. Тогава направихме реми 1:1, а голът за нашите бе дело на капитана Кирил Десподов от дузпа.

Беларус е в серия от три загуби и едно реми в приятелските срещи през март и юни, като не е играл официален двубой от европейска квалификация през ноември. Тогава побеждава Косово като гост с 1:0.

България пък показва надграждане с Илиан Илиев и няма загуба под негово ръководство в общо шест срещи, сред които гостувания на Словения, Румъния, Азербайджан, Сърбия. Единствената ни победа е над Танзания в покрайнините на Баку.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички