От ролята на селекционер на България: Илиан Илиев призна, че е разочарован от Лудогорец


От ролята на селекционер на България: Илиан Илиев призна, че е разочарован от Лудогорец
Снимка: facebook / BulgarianNationalTeam

993 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев говори пред медиите преди предстоящите приятелски срещи. Специалистът говори от тренировъчния терен на базата на БФС в "Бояна" непосредствено преди заниманието на "лъвовете" (първите 15 минути от него останаха отворени за медиите).

Както е известно, за България предстоят приятелски срещи срещу участници на Европейското първенство в Германия, започващо в средата на месеца. Първо гостуваме на Румъния (04.06), а след това и на Словения (08.06).

На старта Илиев разясни отсъствието на доста футболисти, на които иначе би разчитал. Той обясни проблемите на повечето от тях, като в прав текст призна, че е разочароващо това, че Лудогорец не пуска играчите си, защото започвали подготовка по-рано.

Илиан Илиев е разочарован от Лудогорец

"Никога националният отбор не е бил разграден двор откъм организация. Не може всеки ден да опровергаваме информации. Във всеки един момент ситуацията е под контрол. За Петко Христов получихме обаждане от него и медицинския щаб, че има физически проблеми и е по-добре да го съхраним - съгласихме се. Лукас също пропуска мача.

Дойде случаят с футболистите на Лудогорец - някои са контузени, а други, няма да дойдат, защото започват рано подготовка. За нас това е разочароващо, защото искаме да изградим друго лице на националния отбор. Знаем, че Недялков има проблем. Всеки преценява за себе си, а ние ще преценяваме на кой да разчитаме. Получихме доклад от медицинския екип и за Илия Груев.

Илиан Илиев начело на България

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Разочаровани сме от това, че клубове не пускат играчите си, защото разчитаме на тях. И ние в Черно море имаме национали. Не мисля, че е проблем за 4-5 дни. За в бъдеще ще преценяваме на кой ще разчитаме. Светльо Ковачев също има проблеми с глезена и са му препоръчали почивка. Това са фактите. Тези два мача за някои са контроли, но за други са подготовка за европейското. Тези хора, които дойдоха, ще защитават фланелката с чест и достойнство" - започна Илиев.

Освен това специалистът говори за съчетаването на тази длъжност с това да е старши треньор в Черно море, отговори на въпроси за изминалите мачове на България, както и за това, което предстои.

"С Азербайджан имахме добри и не толкова добри периоди. Искаме да се увеличи самочувствието и контрола на топката. Да играем по-агресивно в защита и да стоим по-далеч от нашата врата. Дай Боже да няма други контузии и да викаме други хора. Пожелавам на Антов да влезе в серия “А” и да изиграе мача със Словения.

Надяваме се да не ни изненадат. Футболистите знаят, че отиваме на добри мачове, отборите се готвят за европейското. Няма да имаме проблем с мотивацията. Може да имаме проблем с други неща на терена, но не и с мотивацията.

Сметнахме, че е добър вариант да водим националния отбор и да продължим с Черно море. Засега се справяма горе-долу - на клубно ниво и в националния отбор. Веско Бранимиров поема нещата и няма проблем. Видяхте, че Черно море се справи като в първия полусезон. Единствено ще е тежко, защото влизаме от лагер в лагер без почивка, но няма проблем" - завърши Илиев.

Вижте кои са най-скъпите български футболисти (ТОП 25), струващи по милиони (ГАЛЕРИЯ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички