Пред 16 000: България се провали в мелето с Люксембург - но Илиан Илиев задмина Мъри Стоилов


Пред 16 000: България се провали в мелето с Люксембург - но Илиан Илиев задмина Мъри Стоилов
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

3572 0

Националният отбор по футбол на България не успя да запише втора поредна победа и завърши наравно 0:0 срещу Люксембург. "Лъвовете" бяха в ролята на сериозен фаворит срещу аутсайдера в групата, но така и не създадоха достатъчно положения, за да се поздравят с трите точки и да се утвърдят на първото място.

България и Люксембург завършиха наравно в Лигата на нациите

България взе пак се качи поне временно на върха с 5 точки, но и Беларус (4 пункта), и Северна Ирландия (3 пункта) могат да ни изпреварят - двата тима се изправят един срещу друг по-късно днес. Люксембург остава последен, като днес спечели първата си точка.

Все пак Илиан Илиев остава непобеден, откакто пое националите ни - вече 9 пореден мач (2 победи и 7 равенства). Така той задмина Станимир Стоилов и Рудолф Витлачил, които също потеглят с 8 двубоя без поражение начело на представителния ни тим.

Сблъсъкът с Люксембург, изиграл се пред 15 800 фенове по трибуните на "Христо Ботев" в Пловдив, бе изпъстрен с жълти картони. Още през първото полувреме бяха раздадени цели 7, а през втората част последваха още 4 (общо 11).

В следващия мач България има тежко гостуване на Северна Ирландия в Белфаст (15.10). На същия ден пък Люксембург ще гостува на Беларус, като срещата ще се състои в Залаегерсег, Унгария, заради санкциите на УЕФА към Беларус.

България срещу Люксембург НА ЖИВО

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Мачът започва в 19:00 часа!

Първо полувреме

Още в 5-ата минута Алекс Колев си изпусна нервите и при единоборство с противников играч го изблъска грубо в главата. Заради това получи жълт картон и ще е наказан за мача със Северна Ирландия след три дни. Заради това му действие той можеше да получи и директен червен картон.

След четвърт час игра направихме огромен пропуск. Вратарят Морис сбърка грубо и му бе отнета топката. Кръстев обаче реши сам да потърси опразнената врата от нетолкова голям ъгъл и с двама защитници на голлинията. Халфът сякаш можеше и трябваше да потърси някого измежду двамата свободни около пеналтерията.

При контраатаката пък гостите стигнаха до най-добрия си шанс за гол, като Митов бе прехвърлен, но топката мина и над напречната греда.

До 20-ата минута вече имаше цели три показани жълти картона. Курчи от Люксембург бе декориран за спряна бърза атака с фал срещу Десподов, а Антов заради по-грубо влизане. В 27-ата пък и Мартинс получи картон. Десетина минути след това и Карлсон бе декориран след груба грешка, при която Костадинов му отне топката и тръгна да нахлува опасно в наказателното поле, но бе препънат.

Десподов се нае с фала в 37-ата минута от чудесна позиция. Капитанът центрира, но Карлсон изчисти в корнер. Той бе изпълнен заучено и последва остро подаване в наказателното поле, но Колев не се справи с бързата топка и се размина с нея.

Секунди след това Алекс Петков попречи на бързото изпълнение на тъч, разкарвайки топката, заради което получи жълт картон и той също ще бъде наказан за мача със Северна Ирландия.

В 89-ата минута Здравко Димитров проби добре отляво и подаде опасно, но там Минчев не успя да осъществи удар. При последвалия корнер също не се стигна до завършващ изстрел.

Второ полувреме

Пет минути след началото на втората част Бонхерт провокира Нюрнбергер с реплики, след като искаше несъществуващ фал. В крайна сметка и двамата получиха по жълт картон. Така и крайният ни бранител ще е аут за мача със Северна Ирландия.

В 59-ата минута Синани центриа от фал и намери Карлсон непокрит около вратарското поле. Ударът с глава обаче като по чудо не попадна в мрежата.

А до 64-тата минута картоните за играчи в мача вече бяха общо 11.

В 68-ата минута Десподов си изпроси нарушение на около 25 метра от вратата. Капитанът изпълни фала добре, но вратарят Морис се намеси и изби в ъглов удар (имаше и рикошет в стената, който сякаш пращаше топката в аут). Секунди след това Минчев стреля с глава след центриране, но право в ръцете на стража.

В следващите минути преобладаваха сблъсъците и играта често бе накъсвана, като головите положения бяха рядкост.

В четвъртата минута от добавеното време Здравко Димитров опита центриране, което се получи като удар. Морис бе изненадан, но все пак в последния момент изби с една ръка в корнер.

Състави

България: Митов, Попов, Атанасов, Петков, Нюрнбергер, Костадинов, Антов, Кръстев, Кирилов, Десподов, Колев

Люксембург: Морис, Пинто, Карлсон, Корач, Янс, Мартинс, Бонхерт, Барейро, Олесен, Синани, Курчи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички