Терим си повярва: Турция може да стигне полуфинал на Евро 2016


Терим си повярва: Турция може да стигне полуфинал на Евро 2016

1274 0

Селекционерът на Турция Фатих Терим сподели емоциите си след победата на своя тим над Чехия с 2:0 в последния мач от груповата фаза на Евро 2016.

"Вчера ние бяхме изгубени, но сега гледаме в бъдещето с оптимизъм. Най-вероятно ще се срещнем с Уелс, ако продължим напред. Нашата основна цел е да излезем от групата. Надявам се, че ще успеем да го направим. Допуснах няколко грешки в първите два мача. Сега играхме значително по-добре. Реагирахме адекватно на случващото се. Имахме дори шансове да вкараме още голове и да си гарантираме попадане в плейофите. Много ни критикуваха и психологически ни беше трудно. Благодарение на победата получихме заряд увереност. Момчетата свършиха отлична работа", коментира турският специалист пред официалния сайт на УЕФА.

Турция се реабилитира със скалпа на Чехия и третото място в група "D"

"Нито за секунда не забравихме, че чехите успяха да се върнат в мача при резултат 0:2 срещу Хърватия. Не им дадохме да създават много моменти. Тактическата схема 3-4-3 проработи чудесно. Напълно съм удовлетворен от начина, по който играхме. Ако продължим напред, напълно можем да повторим пътя, който извървяхме на Евро 2008 (Турция стигна до полуфинал). Все още имаме някои проблеми, но сега е по-лесно да се намери решение. Отборният дух се върна при нас. Ще бъда много разочарован, ако не стигнем до осминафиналите", споделя още Терим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички