3 причини ЗАЩО Англия ще победи Испания и ще спечели Европейското първенство по футбол


3 причини ЗАЩО Англия ще победи Испания и ще спечели Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

13048 0

Английският национален отбор постигна голямата си цел и се класира на финала Европейското първенство по футбол, побеждвайки Нидерландия с 2:1 с гол в последната минута в полуфиналната фаза на турнира.

Предизвикателството за Англия в решаващия сблъсък няма да е никак леко. Отборът на Гарет Саутгейт ще премери сили с друг абсолютен фаворит - Испания, който не спира да впечатлява с игровия си стил. В настоящия материал SPORTLIVE.BG ще Ви даде 3 причини защо всъщност "трите лъва" ще триумфират в Германия.

Още: Сака игра с ръка ДВА пъти за секунда, дузпа за Англия нямаше, дори легендите на "трите лъва" го признаха на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Англия е напът да сбъдне голямата мечта

1. Геният на Гарет Саутгейт

Въпреки хилядите критики и негодувания към 53-годишния специалист от Уотфорд Гарет Саутгейт остава единствения национален селекционер в историята на "трите лъва", който класира Англия на два финала на големи турнири. Това далеч обаче не е всичко. Британецът се превърна в първия селекционер на "трите лъва", който е извел Англия до полуфинал на европейско първенство за мъже - два пъти - толкова, колкото всеки друг предишен мениджър на Англия (взети заедно).

2. Абсолютната класа на "трите лъва"

Още: В Англия притеснени: Любимец на Саутгейт пропуска финала на Европейското по футбол?

Разбира се, има причина защо стартовата единайсеторка на Англия в полуфинала срещу Нидерладния (Пикфорд, Уокър, Райс, Стоунс, Гехи, Сака, Кейн, Белингам, Фодън, Трипиър, Мейну) струва 861 милиона евро. На Острова вече повече от десетилетие биват произвеждани играчи от световна класа, които заемат челните места в класацията за "най-скъпи футболисти".

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

3. Чисто и просто: Време е!

Смениха се толкова много "златни поколения" в Англия, че вече тяхната точна бройка се загуби. Всички на Острова мечтаят за нов голям успех, който им отбягва вече цели 58 години от спечелването на Мондиал 1966 у дома. Английският гражданин просто иска отново да почувства онази емоция - да е първи на най-голямата футболна сцена и да запее отново със своите сънародници емблематичната песен "It's coming home"

Още: Всичко се развива по план за Юрген Клоп: Нашумяла спекулация може да се окаже напълно вярна след Европейското по футбол

Англия излиза за среща със съдбата на 14 юли (неделя). Финалът срещу Испания ще започне в 22:00 часа (българско време), а Вие ще може да проследите последния двубой от Евро 2024 НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички