Ако парите играеха: Англия щеше да унищожи Швейцария с 5:1 на Европейското по футбол


Ако парите играеха: Англия щеше да унищожи Швейцария с 5:1 на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

2666 0

В третия четвъртфинал на Европейското първенство по футбол 2024 Англия е фаворит срещу Швейцария, въпреки че "трите лъва" показват много разочароваща игра и едва на отпаднаха още срещу Словакия, а отсреща "кръстоносците" предлагат доста стойностна продукция.

И историята, и парите: Англия със смазващо предимство пред Швейцария на Евро 2024

Англия - Швейцария на Евро 2024

Въпреки че на фона на показанато от двата състава до момента, може би е по-логично да приемем Швейцария за фаворит, то специалистите имат своите причини да дадат преимуществото на Англия. Статистиката е изцяло на страната на Гарет Саутгейт и компания.

Самият селекционер се е изправял срещу "кръстоносците" три пъти, като е печелил всяка от срещите (включително и единствената индивидуална битка с Мурат Якин). Наставникът срещу него пък е срещал Англия веднъж и е загубил дуела.

Освен това "трите лъва" разполагат с най-скъпия състав на Евро 2024 - оценен на 1,52 милиарда евро. За сравнение - този на Швейцария е оценен пет пъти по-малко - само на 281,50 милиона евро. Така средно един футболист на Англия струва 58,27 милиона евро, а един на съперника - 10,83 милиона евро. Средната възраст на играчите на Саутгейт е 26,2 години, а на тези на Якин - 27,7 години.

В исторически план ситуацията е не по-малко смазваща в полза на англичаните. От общо 27 мача те са спечелили цели 19, като Швейцария е победила в само 3 случая, а равенствата са 5. Последният успех за "кръстоносците" е отпреди 23 години.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

На 30 май 1981 година Швейцария побежава с 2:1 в квалификация за световното първенство. Оттогава са минали 13 двубоя между тях, в които "кръстоносците" не стигат до успеха. През лятото на 2019 година пък играха дузпи за третото място в Лигата на нациите, но и те бяха спечелени от Англия. Ще можете да следите днешния дуел между двете страни от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички