Албанският гол напред пред останалите: Кои са най-бързите попадения на Европейско първенство по футбол? (ВИДЕО)


Албанският гол напред пред останалите: Кои са най-бързите попадения на Европейско първенство по футбол? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images, Колаж: Sportlive.bg

1784 0

Недим Байрами написа история в събота, като отбеляза най-бързия гол в историята на Европейско първенство.  Албанецът се възползва от грешка на Федерико Димарко, а след това прокара топката покрай Джанлуиджи Донарума и в мрежата на италианците след само 22 секунди от срещата им от груповата фаза на Евро 2024.

"Адзурите" не загубиха много време, за да стигнат до обрат, като вкараха два пъти в следващите 15 минути чрез Алесандро Бастони и Николо Барела. Но Байрами остава в историята независимо от крайния резултат.

Това е най-бързият гол в историята на Европейското първенство, предишният рекорд e държан от руснака Дмитрий Кириченко. Бившият нападател на ЦСКА Москва отбеляза гол след 67 секунди в мача от групата на Евро 2004 срещу Гърция.

Още: Звезда на Нидерландия е ядосан на трансферни лъжи, които го пращат в Реал Мадрид

Определено изминалият ден е денят за чупене на рекорди, тъй като испанецът Ламине Ямал стана едновременно най-младият играч, играл и дал асистенция в историята на състезанието срещу Хърватия. В следващите редове ще разгледаме най-бързите голове в историята на шампионата.

Топ 5 бързи голове на Европейско първенство

Роберт Левандовски – 100 секунди

Тогавашният нападател на Байерн Мюнхен отвори сметката си на Евро 2016 след една минута и 40 секунди от осминафиналния сблъсък на Полша с Португалия. Ренато Санчес изравни в 33-ата минута, преди португалците да спечелят мача след изпълнение на дузпи.

Още: Още един кървав инцидент беляза Европейското по футбол, стрелба по време на Италия - Албания

Юсуф Поулсен – 99 секунди

След като загубиха първия си мач от групата на Евро 2020 от Финландия, Дания се нуждаеше от положителен резултат срещу Белгия. Те започнаха перфектно, когато Юсуф Поулсен стреля покрай Тибо Куртоа, но в крайна сметка загуби мача с 2:1.

Емил Форсберг – 82 сек

Още: Ужасяващо: Млад мъж е бил убит на стадион малко след откриването на Европейското по футбол

Шведският полузащитник помогна на отбора си да оглави групата си на Евро 2020 с ключови голове, включително един след 82 секунди в последния им мач срещу Полша. Топката рикошира в наказателното пол, преди Форсберг да я пробие покрай бившия вратар на Арсенал Войчех Шченсни.

Дмитрий Кириченко – 67 сек

Това е един от онези резултати, които отдавна са забравени, но Русия беше единственият отбор, който победи шампиона от Евро 2004 Гърция по пътя си към неочакваната слава в Португалия.

Руснаците вече бяха вече елиминирани по времето, когато двете страни се срещнаха, но Дмитрий Кириченко им даде малък повод за гордост. Светкавичният му гол им помогна да победят в група, включваща също домакините и Испания.

Още: Лучано Спалети след успеха на Италия: Казват, че победата е най-важна, но не е така

Недим Байрами – 22 сек

Двубоят между Италия и Албания се оказа не особено вълнуващо състезание. Независимо от това, Байрами гарантира, че мачът ще остане в историята, след като изуми "адзурите" почти директно от началния удар. Донарума беше безпомощен да спре напористия удар на нападателя на Сасуоло, за да открие резултата.

Пали се фитилът на две взривоопасни групи на Европейското първенство по футбол - злоба, мъст и зрелище

Сърбия - Англия по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Европейското по футбол?

Словения - Дания по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Европейското по футбол?

Полша - Нидерландия по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от от Европейското по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички