Буфон: Подценяват Италия, можем да сме отбор, от който да се страхуват


Буфон: Подценяват Италия, можем да сме отбор, от който да се страхуват
Снимка: Getty Images

776 0

Легендата на Италия - Джанлуиджи Буфон, сподели своите очаквания от представянето на тима на предстоящото Европейско първенство по футбол. "Скуадра адзура" е в група с Испания, Хърватия и Албания. Турнирът започва на 14 юни.

Магията на италианския отбор

"По време на такива турнири ние се обединяваме. Това е истинската магия на националния отбор. Всички помним 1982, 2006 година, беше нещо огромно. Според мен имаме много добър отбор, подценяват ни", започна бившият вратар на тима, цитиран от Джанлука Ди Марцио.

Факторите да е оптимист за Евро 2024

"Убеден съм, че имаме играчи от най-високо ниво. И още един допълнителен фактор: нашият треньор. Той успя да създаде у отбора наистина високо чувство за отговорност. Не казвам, че ще спечелим, но определено няма да се провалим", продължи Буфон.

"Ако започнете Европейското с грешна нагласа, то по-добре изобщо да не започвате. Отношението е много позитивно и оптимистично. В същото време трябва да погледнем какво се обърка: ако можем да подобрим тези детайли, ще станем отбор, от който ще се страхуват", допълва бившият играч, който е шеф на италианската делегация. А ето и групата на Италия за Европейското по футбол. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички