Българинът, който ще има съдбоносна роля на Европейското първенство по футбол


Българинът, който ще има съдбоносна роля на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1307 0

И Европейското първенство по футбол 2024 ще мине без България. Страната ни остава със само две участия в историята на континенталната надпревара, както и без участие на голям форум (световно или европейско) след Евро 2004 в Португалия, където отпадаме безславно в групите.

Българинът на Евро 2024

Българинътна Евро 2024

Въпреки това ще има наш сънародник с много отговорна и важна роля в Германия за Евро 2024. Това е 32-годишният Станислав Колев. Той ще бъде в стаята на Видео асистент рефера (ВАР).

Колев е част от бригадата, която ще е отговорна за повторенията, които се показват на главните съдии на срещите, когато има нужда да преразгледат някоя ситуация на терена. Българинът трябва да намери точните повторения при спорните ситуации в реално време и да ги предостави на съдията.

Любопитното е, че има и един българин сред "резервите". Валентин Ваклинов е сред ВАР операторите, които трябва да се включат, ако някой от "титулярите" няма възможност да върши работата си (се разболее или има проблеми).

Вижте пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач от Евро 2024 - до ФИНАЛА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички