Денят на "скуката" ли? Експертите не познаха епицентъра на земетръса на Европейското по футбол (ВИДЕО)


Денят на "скуката" ли? Експертите не познаха епицентъра на земетръса на Европейското по футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

71 0

Мнозина определиха последния ден от Европейското първенство по футбол 2024, в който ще се състоят осминафинални дуели, за най-малко зрелищен. Е, във вторник (02.07) се доказа, че няма как да са сбъркали повече. А късният мач от програмата бе най-зрелищният от тази фаза.

Румъния срещу Нидерландия

Нидерландия се превърна в предпоследния четвъртфиналист на Европейското първенство по футбол 2024. “Лалетата” победиха в Мюнхен с 3:0 Румъния.

“Трикольорите” дочакаха първия си елиминационен двубой на Европейско след 24 години, но възпитаниците на Куман бяха отчетливо по-добрите.

Големите герои за победителите бяха Коди Гакпо и Дониел Мален. Нападателят на Ливърпул откри в 20-ата и асистира за Мален в 83’. Последният оформи крайното 3:0 в заключителните секунди на добавеното време.

Изминалият двубой бе много специален за Коди Гакпо, който с трите гола вече е сред абсолютните голмайстори на турнира.Той вече е третият нидерландец, който има повече от три гола на два различни големи турнира за Нидерландия след Джони Реп и Денис Бергкамп.

Гакпо бе много полезен

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Шави Симонс се отчете с две асистенции и завърши неуспешно няколко голови положения. Това обаче не му попречи да се превърне в най-младия футболист който е бил титуляр за Нидерландия и е дал асистенция в мач от елиминациите на Европейското.

Румъния пък записа негативно постижение до почивката със своите 79 паса, което е най-малкият брой в първите 45 минути за отбор на Евро 2024.

Австрия срещу Турция

 

Безспорно най-зрелищният мач от осминафиналите - Турция поднесе сензацията и шокиращо изхвърли Австрия. И то с два гола на един от най-критикуваните в състава, човекът, който си вкара историческия автогол, с който бе открито Евро 2020 - Мерих Демирал. Той се разписа два пъти за успеха с 2:1.

Целият отбор на Турция се представи на висота и с много сърцата игра успяха да си заслужат мястото напред в турнира. А самият Демирал дори не трябваше да бъде титуляр - той заместваше Акайдин, който бе наказан заради натрупани жълти картони. 

Арда Гюлер също се отличи с нов силен мач, като именно той асистира за второто попадение. От селекцията на Турция трябва да бъде отличен и Ферди Кадиоглу който бе с най-много:

  • Докосвания до топката (71);
  • спечелени дуели (10);
  • направени намеси и отнети топки (6);
  • спечелени фалове (3).

На четвъртфиналите Турция ще се изправи срещу Нидерландия (06.07).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички