Фини сметки: Англия може безпроблемно да влезе в топ 4, но и да си тръгне рано-рано


Фини сметки: Англия може безпроблемно да влезе в топ 4, но и да си тръгне рано-рано
Снимка: Gettyimages

876 0

Английският национален отбор не убеждава до момента в своите мачове на Европейското първенство по футбол, но въпреки колебливата им игра те са на върха в своята група „C”. Ако останат на първо място след изиграването и на последния кръг, те ще отидат в един наглед по-лесен поток до финала.

Англия

Оставане на върха

Още: Хванат в крачка на Европейското? Спортистката, застрашила рекорда на Стефка Костадинова, бе унизена в ефир (ВИДЕО)

Разбира се, при победа над Словения в днешния сблъсък отборът на Саутгейт ще си подсигури окончателно лидерството.

То обаче може да дойде и с равен. При този сценарии те ще са с 5 точки и положителна голова разлика от +1, тогава те ще зависят от развоя в другия мач от групата им – Дания и Сърбия. Успех за Дания ще означава 5 точки и за тях, което ще доведе до разглеждане на резултата в прекия сблъсък между тях и Англия, а той беше равен. Така определяща ще е головата разлика, а ако тя е еднаква – до отбелязаните голове.

Дания

Загуба за Дания пък ще означава, че на Трите лъва ще им стигне и точка, за да запазят водачеството си.

Още: Само в следващите два дни! Нещо невероятно се случва на Европейското по футбол

Какво ще донесе като съперници първото място

Проследявайки досегашните мачове на Англия, се очаква всеки потенциален техен съперник на осминафиналите да ги затрудни до краен предел. Все пак челната позиция ще осигури до някаква степен по лесен път до финала.

Австрия

Победителят в група „C” ще се изправи срещу един от най-добрите трети отбори от групи „D”, “E” или “F”. Преди приключване на последния кръг от груповата фаза ситуацията все още е неясна, но Австрия засега е тимът, който най-вероятно ще завърши трети в “D”. Група „E” е най-интересна за наблюдаване, като там всички отбори са с равен точков актив до момента. В “F” изглежда, че отборите, които са в борба за третата позиция, са Грузия и Чехия.

В този поток Англия ще срещне на четвъртфиналите победилия тим в сблъсъка между вторите от групи „A” и “B”, които са Швейцария и Италия.

Още: Поредицата от събития, която може да прати Хърватия на 1/8-финал на Европейското по футбол

Второто място ще означава далеч по-тежки съперници

Пътят до финалния сблъсък от Евро 2024 ще е далеч по-труден за достигане при евентуално второ място за англичаните. Осминафиналът ще ги противопостави с домакина Германия, който несъмнено показва подобрение на този турнир в сравнение с представянията от последните големи първенства.

Германия

При евентуална победа над Маншафта, Англия не я чака по-лесен съперник и на четвъртфинала. Там по-всяка вероятност ще се изправят срещу впечатляващата до момента Испания. Полуфиналът пък може да ги срещне с гонещите второ Европейско в историята си Португалия.

В кой етап Англия ще срещне Франция

Франция

При запазване на първото място от страна на Англия, полуфиналният им сблъсък е възможно да ги противопостави срещу състава на Франция. Все още съществуват много условности преди да сме сигурни в подобен двубой, но ще е интересно да видим един срещу друг двата може би най-качествени откъм имена отбори на Евро 2024.

Още: За първи път: Европейското по футбол 2024 избухва с 4 мача - Франция и Англия ще се пазят от епични провали

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички