Гледай Испания - Италия НА ЖИВО – кога и кой ТВ канал ще излъчи мача от Европейското по футбол?


Гледай Испания - Италия НА ЖИВО – кога и кой ТВ канал ще излъчи мача от Европейското по футбол?
Снимка: Getty Images

2716 0

Един от най-дългоочакваните сблъсъци от груповата фаза на Европейското първенство по футбол ще се изиграе днес (20.06). Настоящият шампион Италия ще се изправи срещу Испания в Гелзенхирхен във втория кръг в група "B", определена за "Групата на смъртта".

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Коя телевизия ще излъчва сблъсъка Испания - Италия от Евро 2024?

Срещата закрива днешната програма и е насрочена за 22:00 часа българско време. Голямата битка може да се наблюдава пряко по БНТ 1, БНТ 3 и Диема Спорт. Испания и Италия, както и всичко интересно около Евро 2024 ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Капаните са заложени: Три фаворита на Европейското по футбол търсят първата голяма крачка в Германия

Испания ще търси доза отмъщение срещу Италия

И двата тима започнаха с победи и са с по 3 точки в актива си. Испанците отвяха Хърватия с 3:0 и дадоха силна заявка, затваряйки устата на критиците отпреди шампионата. Италия пък трябваше да обръща резултат срещу Албания, за да стигне до победното 2:1.

Испания е най-успешният отбор в историята на европейски първенства, печелейки турнира три пъти досега заедно с Германия. Две от тях дойдоха в четиригодишния период на доминация на Испания между 2008 и 2012 г. След тази последна победа през 2012 г. Испания бе елиминирана на осминафиналите и след това загуби на полуфиналите през 2020 г.

На Евро 2020 Испания беше победена с дузпи от Италия, така че това е шанс за малко отмъщение, като същевременно потенциално си осигури място на 1/8-финалите. Нещо, което обаче важи и за опонентите им.

Срещите между тези средиземноморски съперници често са били исторически. Три предишни срещи се случиха по време на Световното първенство по футбол, включително прословутия мач от 1994 г., в който Мауро Тасоти и Луис Енрике се сблъскаха, оставяйки последния окървавен след сблъсъка. Испания сложи край на проклятието си с дузпи срещу Италия на Евро 2008, след което защити европейската си титла, като победи Италия с 4:0 в Киев четири години по-късно.

Италия си отмъсти, като победи Испания на Евро 2016 и 2020, като последната победа дойде по пътя към спечелването на турнира. Въпреки това, в двата си скорошни сблъсъка, Испания излезе на върха с 2:1 победи в Лигата на нациит, която хората на Луис де ла Фуенте спечелиха в последното издание на това състезание.

Всеки ден от груповата фаза се очертава да е много натоварен и изпълнен с емоции, като може да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач на Евро 2024 - до ФИНАЛА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички