Голмайсторът на Европейското по футбол - Жорж Микаутадзе, се нареди до Христо Стоичков и 5-кратен носител на Шампионска лига


Голмайсторът на Европейското по футбол - Жорж Микаутадзе, се нареди до Христо Стоичков и 5-кратен носител на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1112 0

Европейското първенство по футбол продължава да ни изненадва, и то приятно. Аутсайдерът Грузия успя да победи с 2:0 фаворитът Португалия и да продължи напред към елиминационната фаза в Германия. Един от лидерите на грузинците - нападателят Жорж Микаутадзе, обаче не спира да впечатлява със своите голове.

Приятната изненада на Евро 2024 - Жорж Микаутадзе

23-годишният таран, собственост на Метц, е голмайсторът на турнира след 3 изиграни мача. Нападателят на Грузия съумя да вкара 3 попадения в груповата фаза и да се изкачи на първото място по този показател в надпреварата, като изравни постижения на две футболни величия - Христо Стоичков и Гарет Бейл.

Още: Защо няма мачове от Европейското първенство по футбол днес?

Микаутадзе е голмайстор на Евро 2024

Микаутадзе вкара и в трите мача на Грузия в групите в Германия - срещу Турция, Чехия и Португалия. Така той се нареди до футболистите, разписвали се и в трите мача от групите на еврофинали, където част от тази извадка е и родната легенда - Христо Стоичков.

Това далеч не е единственото, което грузинецът постига. Жорж Микаутадзе е първият играч, който отбелязва гол или асистира във всеки от първите си три мача на Европейското първенство след 5-кратния носител на Шампионска лига с Реал Мадрид - Гарет Бейл, за Уелс през 2016 година на първенството във Франция.

Ужасяващо представяне: Полша няма победа в 4 от 5-те европейски, в които участва

Колко далеч може да стигне Грузия?

Следващото изпитание пред приятната изненада на турнира няма да е никак леко. Селекцията на Вили Саньол ще се изправи срещу Испания на осминафиналната фаза, а срещата ще се проведе на 30 юни (събота) от 22:00 часа (българско време).

Защо Португалия загуби от Грузия? Роберто Мартинес посочи само една-единствена причина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички