Килиан Мбапе, Антоан Гризман и жестоките решения - какво едва не взриви Франция преди Европейско първенство по футбол 2024?


Килиан Мбапе, Антоан Гризман и жестоките решения - какво едва не взриви Франция преди Европейско първенство по футбол 2024?
Снимка: GettyImages

1966 0

Килиан Мбапе отново е сред най-коментираните лица на планетата, след като в следващия месец ще опита да изведе Франция до трета европейска титла на форума в Германия. 

Френската легенда се ползва с най-голямо доверие от факторите в страната, включително и от президента Еманюел Макрон. Двамата са в много близки отношения от години и държавният глава искрено се интересува от всяка стъпка в развитието на футболиста. 

Странно или не - голаджията получи капитанската лента преди година след оттеглянето на Юго Лорис от международния футбол. Фаворитите към онзи момент бяха залязващият Оливие Жиру и опитният Антоан Гризман, но изборът бе безкомпромисен. 

Коментарът на Мбапе

Идеята на Дидие Дешан да даде капитанската лента на Килиан Мбапе искрено обиди нападателя на Атлетико Мадрид, а новият лидер се опита да отговори тактично пред медиите за ситуацията: 

"Казах му, че на негово място може би бих имал същата реакция. Той е най-важният или поне един от най-важните футболисти под ръководството на Дидие Дешан. Има опит с фланелката на Франция, който аз нямам. Всички оценяваме това.

Мбапе бива много уважаван от факторите 

Имаме нужда от него. Ако иска нещо да каже - аз съм насреща! Ще седна до него и ще го изслушам. Всеки има право да изразява мнението си", отсече Мбапе и темата беше счетена за приключена.

Сега и двамата ще водят Франция към жадувания успех, а времето ще покаже дали враждата наистина е загърбена. Мбапе има 78 двубоя и 47 гола до този момент за "петлите", а Гризман - с три по-малко попадения в общо 128 срещи. 

Следете всичко най-интересно около Евро 2024 със SportLive.bg!

Още: Здрава битка между Мбапе и Белингам: 20-те най-скъпи футболисти на Евро 2024 (ГАЛЕРИЯ)

"Opta" има различен фаворит за нов европейски шампион от суперкомпютъра

Дания надви Швеция, Белгия срази Черна гора, а Франция разби тима на играч на ЦСКА

Дешан не е заплашен от уволнение, дори Франция да не играе полуфинал на Евро 2024

Реал Мадрид ще спечели баснословна сума от трансфера на Мбапе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички