Колко дузпи е пропуснал Кристиано Роналдо в цялата си кариера?


Колко дузпи е пропуснал Кристиано Роналдо в цялата си кариера?
Снимка: Getty Images

6946 0

Кристиано Роналдо, един от най-забележителните и продуктивни футболисти на всички времена, има впечатляваща кариера, пълна с успехи и рекорди. И най-добрите обаче имат моменти на провал, както се случи на Европейското първенство в Германия, на което португалската звезда пропусна 32-ата дузпа в професионалната си кариера.

Португалецът е известен, освен с много други неща, и със своите умения и увереност при изпълнение на дузпи. Неговата прецизна техника и способност да се справя с напрежението в решаващи ситуации го направиха един от най-надеждните играчи в тази област на играта. Футболът обаче е непредсказуем спорт и дузпите, въпреки че са чиста възможност за гол, не винаги се реализират. Вратарите също играят решаваща роля и няколко успяха да отгатнат или да спрат ударите на Роналдо, добавяйки към списъка му с провали.

Какъв е процентът на Кристиано Роналдо от дузпа?

Кристиано Роналдо, какъвто не сме го виждали - влакчето му на емоции на Европейското по футбол (ГАЛЕРИЯ)

Още: Сърцераздирателното обяснение на Кристиано Роналдо за пропусната дузпа и защо избухна в плач

32-те дузпи, пропуснати от Роналдо, трябва да бъдат обяснени в рамките на кариерата му. Роналдо е изпълнил над 170 дузпи, което означава, че успеваемостта му е около 83%. Тази цифра е впечатляваща и подчертава неговите умения и последователност. В сравнение с други страхотни изпълнители на дузпи, Роналдо е сред най-добрите, с коефициент на реализация, надминавайки много други елитни играчи, пише "Marca".

Според "AS" 39-годишният футболист е изпълнил точно 194 дузпи, като е отбелязал 164 пъти и е пропуснал 30 пъти. Това означава, че той има общ процент на реализация от място от 84,5%.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

През цялата си кариера Роналдо пропуска дузпи в различни състезания както на клубно, така и на национално ниво. Тези моменти, макар и разочароващи, не са намалили увереността му. Всъщност някои от неговите най-запомнящи се дузпи са дошли в моменти на високо напрежение, като финалите на Шампионска или решаващи мачове в международни турнири.

Как Кристиано бие дузпите?

Още: "Плаче като момиченце": Сълзите на Кристиано Роналдо се превърнаха в развлечение за други

Роналдо също показа забележителна способност да се учи и да се адаптира. След провал той обикновено анализира техниката си и представянето на вратаря, за да се подобри в бъдещи опити. Този манталитет на растеж и перфекционизъм са част от това, което го накара да остане на върха на световния футбол толкова дълго.

В обобщение, въпреки че Кристиано Роналдо е пропуснал 32 дузпи в кариерата си, то процентът му на успеваемост е голям. За припомняме - през 2016 година той пропусна дузпа срещу Австрия на Европейското, а две години след това не се разписа и срещу Иран на Световното.

Още: Селекционерът на Португалия за Кристиано Роналдо: Той ни даде урок, в съблекалнята всички са възхитени от него

Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол - драмата е пълна! (ОБНОВЯВА СЕ)

Франция и Португалия ще спорят на 1/4-финалите на Европейското по футбол 2024 - нападателите им са трагични

Кристиано Роналдо след драматичния успех на Португалия обяви, че "това е краят"

BBC подигра жестоко Кристиано Роналдо след пропусната дузпа на Европейското по футбол 2024 (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички