Край на Група A на Европейското по футбол: Голов мач на непобедимите + дуела на Възкресението


Край на Група A на Европейското по футбол: Голов мач на непобедимите + дуела на Възкресението
Снимка: Getty Images

3369 0

Време е първата група на Европейското първенство по футбол 2024 да остане в историята. Днес (23.06) предстои да се изиграят последните две срещи от група А - те ще бъдат с един и същ начален час, което е валидно за всички дуели от една група за последния кръг от тази фаза.

Швейцария срещу Германия

Швейцария срещу Германия на Евро 2024

Още: Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол - имаме ЕДНОЛИЧЕН лидер (ОБНОВЯВА СЕ)

Мачът, който всеки неутрален фен ще предпочете - Швейцария срещу Германия. Това се явява пряк сблъсък за първото място в групата, след като и двата тима нямат поражение до момента. Бундестима сломи Шотландия и Унгария с обща голова разлика 7:1, докато "кръстоносците" получиха гол и в двата мача, като победиха Унгария с 3:1, но завършиха наравно с Шотландия (1:1).

Селекцията на Юлиан Нагелсман вече е в серия от шест поредни мача без загуба, като е спечелил пет от тях (включително победи в контроли над Франция (2:0) и над Нидерландия (2:1). Швейцария също няма поражение в шест двубоя, но е записал три равенства в тях.

Всеки от последните три мача от това съперничество неизменно излъчват гол/гол, като любопитното е, че никой от тях не е спечелен от Германия (две равенства в Лигата на нациите, последните от които зрелищно 3:3, както и впечатляващ успех с 5:3 в приятелски мач за "кръстоносците" през 2012 година).

В подкрепа на това, че можем да очакваме много голове, идва и фактът, че във всеки от последните пет двубоя на Швейцария на европейски първенства и двата отбора са се разписвали.

Къде да гледаме мача Швейцария - Германия от Евро 2024?

Потенциален стартов състав на Швейцария: Зомер, Шар, Аканджи, Родригес, Видмер, Джака, Фройлер, Ебишер, Ндойе, Емболо, Варкас.

Потенциален стартов състав на Германия: Нойер, Кимих, Рюдигер, Тах, Мителщад, Андрих, Кроос, Мусиала, Гюндоган, Вирц, Хаверц.

Шотландия срещу Унгария

Шотландия срещу Унгария на Евро 2024

Шотландия и Унгария ще търсят първа победа на Евро 2024. Въпреки че "маджарите" са единственият тим в групата без спечелена точка, то поне на хартия и двата отбора имат шанс да се класират за елиминациите при победа, тъй като четири от шестте страни, завършили трети в групите си, също ще продължат напред. Така това е и мач за възкресение в турнира.

"Гайдарите" са в кошмарна серия и имат само една победа в последните 11 срещи - и то над футболното джудже Гибралтар с 2:0 (шест загуби и четири равенства в другите мачове). Унгария също натрупа загуби в последно време - има три поражения в последните си четири срещи, въпреки че преди това не познаваше вкуса на поражението в цели 14 двубоя. Освен това "маджарите" нямат суха мрежа в никой от последните си седем мача.

Тези опоненти са се срещали само два пъти през този век, като са си разменили по една победа в приятелски мач и в никой от двата случая няма гол/гол. През 2004 година Унгария побеждава с 3:0, а през 2018-а Шотландия надделява с 1:0.

Къде да гледаме мача Шотландия - Унгария от Евро 2024?

Потенциален стартов състав на Шотландия: Гън, Хендри, Хенли, Маккена, Ралстън, Гилмор, Макгрегър, Робъртсън, Мактоминей, Макгин, Адамс.

Потенциален стартов състав на Унгария: Гулачи, Фиола, Орбан, Дардай, Бола, Наги, Шафер, Керкез, Салай, Собослай, Варга.

Ще можете да следите тези + всички останали мачове от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички