Марко Роси преди битката за Европейското по футбол Не можем да съдим за българите по резултатите си срещу тях


Марко Роси преди битката за Европейското по футбол Не можем да съдим за българите по резултатите си срещу тях
Снимка: Getty Images

1289 0

Селекционерът на Унгария Марко Роси не подцени съперниците в групата, които жребият в Германия отреди на неговия тим по пътя към Европейското първенство по футбол 2024. Сред тях е България, а също и Сърбия, Черна гора и Литва.

"Можехме да имаме много по-трудна група, но, разбира се, можехме да сформираме и по-добра група. Никой не трябва да се заблуждава, че сме изтеглени от най-силната урна, тъй като сърбите са пред нас в световната ранглиста и също така ще участват на световно първенство", каза италианецът, цитиран от hirtv.hu.

"Освен сърбите, познавам и черногорците и българите от последните мачове помежду ни, но не можем да изхождаме от постигнатите срещу тях резултати, защото съотношението на силите в днешния футбол може да се промени много за две-три години", допълни Роси.

За последно България се изправи срещу "маджарите" на осми октомври в квалификациите за Евро 2020, играно през 2021-ва. "Лъвовете" загубиха с 1:3 у дома.

Част от медиите в Унгария споделят мнението на своя селекционер. "Не може да се каже, че Унгария е поставена в най-лесната възможна група, но, гледайки другите групи, нашият отбор можеше да се справи много по-зле", пише hirtv.hu.

Според nemzetisport.hu обаче "тимът на Марко Роси има всички шансове да стигне до следващия континентален турнир". А ето какво каза за жребия треньорът на Сърбия. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички