"Накараха ме да позирам до Лео Меси, но всъщност не исках снимка с него": Как Дани Олмо отказа преди години да се снима със звездата на световния футбол


"Накараха ме да позирам до Лео Меси, но всъщност не исках снимка с него": Как Дани Олмо отказа преди години да се снима със звездата на световния футбол
Снимка: GettyImages

2008 0

Дани Олмо започна Европейското първенство по футбол на скамейката за състава на Испания, но особено в последните 2 мача той показа колко важен играч е всъщност за родината си.

Дани Олмо

Приносът на Олмо за испанските успехи на Евро 2024

Независимо от ролята му на резерва, футболистът на Лайпциг показа още в груповата фаза и срещу Грузия на осминафиналите, че може да пробие и сред титулярите на „Ла Фурия Роха“. Срещу Албания той даде асистенция за единствения гол в мача, а в двубоя с грузинците добави и гол на сметката си, влизайки като смяна.

Още: Испания е на финал, но един футболист - играл блестящо, отнесе брутално недоволство от феновете на Европейското (ВИДЕО)

Неговите качества изпъкнаха най-ярко в четвъртфинала и полуфинала, когато принудително трябваше да замени контузения Педри. Срещу Германия той участва и в двата гола, а вчера, след страхотно залъгващо движение и хубав удар, той наказа и Франция.

Страстта към футбола

През 2021 година той дава пространно интервю за спортната медия „The Players' Tribune“, в което разказва как се е запалил по неговата страст – футбола, голямата роля на неговото семейство да заобича този спорт и как е отказал снимка с Лео Меси, защото не е имал желание да се отделя от своята футболна топка.

"Моята история започна в Тераса, с една топка под ръка. Всичките ми първи съзнателни спомени са свързани с коженото кълбо. Тя беше залепена за мен. Исках да играя постоянно с нея, дори спях с нея. Наистина първият ми спомен е как играя на две години с моя брат – Карлос, на терасата на нашия апартамент, където родителите ни бяха поставили малки врати за футбол. Карлос ме поставяше на вратата и ми стреляше удари, хаха.

Още: "Имам 26 гении на Европейското" - Луис де ла Фуенте "охлади" страстите за Ламин Ямал

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Покрай баща ми и брат ми нямаше как и аз да не стана обсебен на тема футбол. Трябва да поясня, че татко беше собственик на магазин за козметика, но неговата втора работа и истинска любов беше да е футболен треньор.

Ние се събуждахме и заспивахме с мисъл за футбола. Нищо друго не представляваше интерес за мен тогава. Топката беше залепена за мен. Знам, че всеки футболист го казва това, но наистина аз бях така.

Ще ви дам и един пример относно това. Навремето, още преди да стана част от школата на Барселона, отидох с баща ми на един мач, в който той беше треньор на единия отбор. Тогава бях на 8 години. Играех си сам с топката, когато един приятел на татко дойде и ми каза, че Меси е на двубоя и мога да отида да си направя снимка с него.

Явно Меси беше дошъл да наблюдава свой приятел, който участваше в споменатата среща. Лео Меси, нали, кое дете няма да пожелае снимка с този велик футболист? Е, намери се, това бях аз. Просто казах на приятеля на баща ми: „Не, благодаря, искам да продължа да си играя. Все пак е само снимка, нали?“.

Още: Килиан Мбапе призна очевидното: Европейското бе провал за мен - чака ме нов живот в Реал Мадрид

Лео Меси

Но без да имам желание, те ме сложиха до него и ни направиха снимка. Аз нищо и не му казах. Просто чаках да направят кадъра и да се върна обратно към моята топка, леко изглеждаше, че аз правя услуга на Лео Меси.

Като погледна сега, се радвам, че ме накараха да позирам до него, защото тази снимка си я пазя в рамка и е гордо поставена в моя дом. В онзи момент обаче не бях особено щастлив от отнетото ми време за игра, та дори и заради подобна икона в този спорт. Но тази случка смятам, че нагледно показва колко много обичах да прекарвам време с моята футболна топка. Дори и Меси не можеше да ме откъсне от нея, съжалявам, Лео", разказва испанският национал. 

Още: Нидерландия - Англия в исторически за века дуел на Европейското по футбол: 16 луди факта + СЪСТАВИ за мача

Нидерландия - Англия по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от Европейското първенство по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички