Невероятната ситуация, от която пострада Украйна - случвало се е само на паметното Световно за България


Невероятната ситуация, от която пострада Украйна - случвало се е само на паметното Световно за България
Снимка: Getty Images

1848 0

Пореден исторически момент бе записан на Европейското първенство по футбол. Евро 2024 досега оправда очакванията - имаше късна драма, впечатляващи аутсайдери и борещи се фаворити, от всичко по малко досега на турнира.

Усещането бе, че всеки може да победи всеки и точно това се случи в група Е. В сряда Румъния, Белгия, Словакия и Украйна влязоха в последните си мачове, като всички имаха по три точки след два мача, нещо, което досега не се е случвало на европейско първенство.

С двата финални мача, които се играха едновременно, Словакия и Румъния завършиха наравно 1:1 във Франкфурт, докато Украйна и Белгия изиграха нулево равенство в Щутгарт.

Още: Европейско първенство по футбол НА ЖИВО: Грузия - Португалия 1:0, Роналдо със страхотен изстрел от 30 метра (ВИДЕО)

Тези резултати оставиха и четирите отбора с равенство по четири точки след три мача, нещо, което също не се бе случвало. Румъния се класира за осминафиналите като победител в групата, докато Белгия се присъедини към тях като вицешампион в групата. Словакия също се класира за първия елиминационен кръг като един от четирите най-добри отбора, класирали се на трето място.

Само едно световно първенство помни подобна драма

Заради резултатите в група E, директните резултати не можеха да се използват за определяне на крайните позиции. Румъния и Белгия имат голова разлика от +1, но Румъния зае първото място благодарение на отбелязаните повече голове (четири срещу два).

Още: Всички 1/8-финалисти на Европейското първенство по футбол 2024 (ОБНОВЯВА СЕ)

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Словакия завърши трета с нулева голова разлика, докато Украйна завърши на последно място поради головата си разлика от -2. Украйна стана първата нация, която не успя да премине към елиминациите с четири точки.

Никога досега на Европейско първенство четирите отбора в групата не са завършвали с четири точки след три мача. Този сценарий се е случвал само веднъж досега на Световно първенство - на турнира през 1994 г. в Съединените щати, Мексико, Ирландия, Италия и Норвегия всички изравниха четири точки в група Е. Норвегия беше елиминирана, след като отбеляза по-малко голове от третото място Италия. Италианците стигнаха до финала, който загубиха с дузпи от Бразилия. Именно това е най-паметното участие за България на световно първенство, като отборът ни завършва на 4-те място.

Още: Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол - и румънец с два гола (ОБНОВЯВА СЕ)

Класиране | резултати | голмайстори | програма на Европейско първенство по футбол

Украйна е аут от Европейското по футбол, а Белгия продължава, но срещу кошмарен съперник на 1/8-финал (ВИДЕО)

Прагматично равенство между Словакия и Румъния: Едната нация стори немислимото, а другата продължи традиция на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Стряскаща статистика показва, че Англия е безобразна в атака на Европейското първенство

В навечерието на най-важния мач на Белгия: Свързват Ромелу Лукаку с нов отбор - отново в Серия А

Изненадващо име може да наследи Гарет Саутгейт в Англия след Европейското първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички