Нидерландия гледа към 1/8-финалите след лесна победа над Австрия


Нидерландия гледа към 1/8-финалите след лесна победа над Австрия
Снимка: Getty Images

4263 0

Нидерландия победи Австрия с 2:0 и вече спокойно гледа към 1/8-финалната фаза на ЕВРО 2020! "Лалетата" не изпитаха сериозни трудности в тази среща и напълно заслужено се поздравиха с нови три точки в Група "С". Головете бяха дело на Мемфис Депай и Дензел Дъмфрис, а Австрия отправи първия си точен удар в мача 5 минути преди неговия край.

Така Нидерландия излезе еднолично начело в своята група с актив от 6 точки. На второ и трето място са Украйна и Австрия с по 3 пункта, а последният противник на тима на Франк де Бур - Северна Македония е на последното четвърто място с 0 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман бе забелязан на трибуните на "Йохан Кройф Арена". Наставникът застана начело на каталунците именно след като преди това бе треньор на "лалетата"!

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В 8-ата минута главният съдия бе посъветван от ВАР да разгледа една ситуация, при която Давид Алаба застъпи Дъмфрис на границата на наказателното поле. Той го направи и прецени, че основания за дузпа има и нарушението е вътре в полето! Мемфис Депай застана зад бялата точка и реализира със силен удар в долния десен ъгъл на вратата - 1:0!

В 24-ата минута вдъхновеният Депай стреля силно от около 17-18 метра, но ударът му премина малко встрани от лявата греда на Бахман. Малко след това и Австрия отправи първия си удар към вратата на Нидерландия, но топката срещна главата на Матайс де Лихт. В 28-ата минута отново защитникът на Ювентус се намеси решаващо, за да не позволи да се стигне до опасност пред вратата на Стекеленбург.

Шест минути по-късно Хинтерегер шутира много силно по диагонал от далечна дистанция, но ударът ме премина на около метър и половина над вратата на "лалетата". Пет минути преди края на полувремето Мемфис Депай направи голям пропуск! Вегхорст бе изведен на добра позиция зад защитата и не се полакоми, а подаде към непокрития Депай, но той почти на празна врата прати топката високо над гредата - ВИДЕО ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с лек натиск на Австрия, но той не доведе до нищо по-опасно пред вратата на домакините. След 50 минути игра статистиката показваше равно притежание на топката - 50:50, но головите възможности бяха 7:2 в полза на "лалетата".

Точно един час след началото на мача Нидерландия бе много близо до втори гол. След изпълнението на едва втория корнер в срещата, топката бе свалена от Вегхорст от втора греда към Де Врай, той нанесе удар с глава, но Бахман се намеси добре, а след това последва карамбол и кълбото някак си излезе в нов ъглов удар.

Логичното все пак се случи шест минути по-късно! Мемфис Депай изведе от центъра влезлия на смяна Дониел Мален и той със свежи сили бързо набра скорост, стигна до наказателното поле и много умно извади топката към Дъмфрис, който почти на празна врата направи резултата 2:0!

На Австрия бяха нужни 85 минути, за да отправи първия си точен удар към вратата. Той бе дело на появилия се в игра от пейката Карим Онисивио, но Стекеленбург улови без проблем топката. Интересно е да се отбележи, че срещата завърши с по-високо притежание на топката от страна на Австрия, но това очевидно не бе достатъчно дори за едно почетно попадение от тяхна страна...

СЪСТАВИ

Нидерландия: Стекеленбург, Де Лихт, Де Врай, Ван Анхолт, Блинд, Дъмфрис, Вайналдум, Де Роон, Вегхорст, Де Йонг, Депай

Австрия: Бахман, Улмер, Хинтерегер, Драгович, Лайнер, Алаба, Шлагер, Лаймер, Баумгартнер, Забицер, Грегорич

ПРЕДИ МАЧА

ПЪЛНО ПРЕВЮ на този мач можете да прочетете тук!

Нидерландия и Австрия са лидери в група "С" на Евро 2020 с актив от по 3 точки, но Вундертимът е с по-добра голова разлика. Мачът ще се играе на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам!

В първите си мачове от турнира на Стария континент "лалетата" победиха трудно Украйна с 3:2, а австрийците се наложи над Северна Македония с 3:1!

Дони ван де Беек и Матайс де Лихт са под въпрос за днешния мач. Бранителят на Ювентус дори не беше в групата за мача с Украйна заради контузия, но сега има вероятност да бъде поне на резервната скамейка. Марко Арнаутович пък е наказан за един двубой заради псувните срещу играч на Северна Македония.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички