Нито Белингам, нито Кейн: Национал на Англия изненада - кой ще ги поведе към трофея на Европейското първенство?


Нито Белингам, нито Кейн: Национал на Англия изненада - кой ще ги поведе към трофея на Европейското първенство?
Снимка: Getty Images

902 0

Англия е големият фаворит на Европейското първенство по футбол 2024. Около това се обединиха специалисти и анализатори, въпреки че "трите лъва" никога не са печелили трофея и въпреки скептицизма на голяма част от футболните запалянковци, че това ще се случи този път.

Все пак обнадеждаващо за Англия е това, че в състава им е един от най-силно представилите се футболисти през изминалия сезон - Джуд Белингам. На фона на това бе донякъде изненадващо, че централният защитник Джон Стоунс не посочи него или Хари Кейн, когато отговори кой може да е играчът на турнира.

Вместо това избра съотборника си в Манчестър Сити Фил Фодън, който трябва да признаем в действителност също изигра много силна кампания. Стоунс отличи някои от най-силните характеристики в атакуващия футболист.

Още: "1000 IQ": Най-хитрият момент от отбор на Европейското първенство по футбол до момента - скрит и непознат гений (ВИДЕО)

"Фодън може да е най-добрият на Евро 2024, на нивото на Мбапе и Белингам е"

Фил Фодън ще поведе Англия на Евро 2024?

"Пристрастен съм, но мисля, че е абсолютно невероятен. Първо, начинът, по който играе - толкова меко - сякаш е в парка. Мисля, че разви играта си толкова много. Голове, зрялост, разчитане на ситуациите, пресиране. Този сезон беше невероятен за него, надявам се и съм сигурен, че ще го пренесе и на Евро 2024" - заяви Стоунс.

Той бе запитан и дали Фодън е на нивото на Мбапе и Белингам: "Да, на 100%. Мисля, че е добре за Фил, че може би светлините на прожекторите не са само върху него. Знаем качеството, с което разполага, това, което може да донесе на отбора. Време е да покаже на света какво наистина може" - допълни още той.

Англия започва днес (16.06) на континенталната надпревара. Ще можете да следите мача от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Още: Метални "отрезвители" за английските фенове, които вбесиха полицията с обидна песен преди мача със Сърбия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички