Обявиха името на съдията, който ще ръководи финала Италия - Англия


Обявиха името на съдията, който ще ръководи финала Италия - Англия
Снимка: GettyImages

5077 0

Въпреки че до финала на Европейското първенство по футбол има предостатъчно време, УЕФА обяви съдийския екип, който ще ръководи срещата между Англия и Италия, която ще се изиграе на "Уембли" на 11-и юли. 

Най-важният мач през тази година ще бъде поверен на нидерландеца Бьорн Кайперс, който беше един от реферите, представил се най-добре в досегашните мачове от Евро 2020. 

Негови помощници ще бъдат Сандер ван Рокел и Ервин Зеинстра. ВАР ще бъде ръководен от германеца Бастиан Данкер, който от своя страна ще получава помощ от Пол ван Бокел (Нидерландия) и германците Кристиан Гителман и Марко Фриц. 4-и редер на двубоя пък ще е Карлос дел Серо Гранде от Испания. 

Кайперс, който е на 48 години, вече има зад гърба си един мач между Италия и Англия, като в групите на Световното първенство през 2014 година "скуадра адзура" печели с 2:1. Досега обаче на Евро 2020 не е ръководил мач на нито един от двата отбора. 

Това обаче е единствената победа на Италия под ръководството на Кайперс, като "адзурите" имат равенство срещу Хърватия (1:1 през 2014) и загуба от Франция (1:3 в приятелски мач през 2017). 

Англия е изиграла също още два мача под ръководството на нидерландеца, като след поражението от Италия има две победи - 2:0 над Швеция на Мондиал 2018 и 2:1 над Полша по време на квалификациите за Евро 2020 през март тази година. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Междувременно, въпреки че не успя да достигне до финала, отборът на Дания остави невероятни впечатления на феновете на футбола с прекрасната си игра и ненадминатото единство, което момчетата на Каспер Хюлманд демонстрираха. Затова ви препоръчваме да се запознаете с 9-те причини да се влюбите в селекцията на "червения динамит"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички