Обречена ли е Германия срещу Испания? Чудовищна серия без победа, включваща и унижение с 6:0


Обречена ли е Германия срещу Испания? Чудовищна серия без победа, включваща и унижение с 6:0
Снимка: GettyImages

1574 0

Един от най-очакваните мачове от четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол ще противопостави съставите на Германия и Испания. До момента домакините се наслаждават на най-добрия си турнир от 8 години насам, когато на Евро 2016 „Маншафта“ достигна до полуфиналите.

Германия

В последните години германският национален отбор отстъпи значително в своето представяне на големи форуми, но откакто начело застана Юлиан Нагелсман, мнозина германци отново повярваха в своите любимци. В петък обаче за тях предстои двубой срещу испанците, които в исторически план са истински кошмар за тях.

Голямото чакане

Оказва се, че Германия няма победа срещу следващия си съперник от няколко десетилетия. Представителната гарнитура при мъжете е без успех срещу „Ла Фурия Роха“ от Европейското през 1988 година. Оттогава насам са изминали 36 години, в които домакините на тазгодишното първенство не могат да достигнат до триумфа. През последните години също отнесоха неприятни отпадания от испанците. На Евро 2008 болезнено изгубиха на финала, на Световното през 2010 година германците загубиха в полуфинал срещу Испания, а преди 4 години в Лига на нациите бяха премазани с категоричното 6-0.

Германия и Испания

Още: Ужасяваща статистика: Историята е напът да провали Испания на Европейското първенство

Разбира се, поглеждайки не само назад в историята, но и моментната форма на Испания показва, че тази поредица може да продължи и в петък. Съставът на Луис де ла Фуенте спечели категорично своята група на Евро 2024, а в осминафиналния сблъсък победи с 4:1 Грузия.

Въпросителните преди утрешния сблъсък

В лагера на Германия има въпросителни около това кой ще започне като титуляр по левия бек. Досега на първенството на тази позиция са получавали шанс офанзивно настроените Давид Раум и Максимилиан Мителщат, но предвид по-силния опонент в четвъртфинала Юлиан Нагелсман може да реши да заложи на футболист като Бенямин Хенрикс, който със сигурност може да даде по-голяма сигурност в отбрана.

Мнението на Де ла Фуенте преди битката

Още: Бившите съотборници в Реал - Хоселу и Кроос, се заядоха преди 1/4-финала на Европейското

Наставникът на Испания се изказа ласкаво за съперника, но и подчерта класата, с която разполага неговия състав.

Луис де ла Фуенте

„Не искам да обидя никого с тези си думи, но ние разполагаме с най-добрия състав на турнира. Ще се борим да го покажем, но много добре знаем срещу какъв класен опонент се изправяме. Всички сме наясно какво може да продуцира добре смазаната германска машина. Ще бъде изключително равностоен сблъсък, но ние сме уверени в себе си“, сподели треньорът на Испания своите мисли за качеството в своя отбор и за уважението, което изпитва към Германия.

Окончателно: Всички 1/4-финалисти и 1/4-финалните двойки на Европейското първенство по футбол 2024

Не само бурята, но и друг инцидент от Германия - Дания остана скрит от камерите на Европейското по футбол (СНИМКА)

Германия може да бъде без един от най-важните си играчи в евентуално зрелище срещу Испания на Европейското по футбол

Нагелсман вярва, че Германия ще е непобедима - отличи 20-те най-силни минути на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички