Остана "скрито": Само 1 играч на Англия показа шампионски феърплей към загубилия на Европейското по футбол (СНИМКА)


Остана "скрито": Само 1 играч на Англия показа шампионски феърплей към загубилия на Европейското по футбол (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

3442 0

Англия успя да се класира за полуфиналите на Европейското първенство по футбол 2024, след като за пореден път от години насам мина през продължения (този път и дузпи) в елиминационната фаза на континенталната надпревара.

По подобие на мача със Словакия, Швейцария също поведе на "трите лъва", но те изравниха и мачът отиде отвъд редовното време. Срещу "кръстоносците" обаче не паднаха още голове и в крайна сметка се стигна до драматични дузпи.

При тях имаше само един пропуск и той бе дело на Мануел Аканджи при първото изпълнение за Швейцария. Победната дузпа за Англия пък бе реализирана от появилия се като резерва Трент Александър-Арнолд.

Изключителен момент на спортсменство на Европейското първенство по футбол

Люк Шоу на Евро 2024

Сякаш на заден план остана любопитен момент след края. Докато всички състезатели и хора от щаба на "трите лъва" се радваха диво на успеха, един се присъедини по-късно към празненствата. Първоначалната му реакция бе да покаже уважение към съперниковите играчи и да се поздрави с тях.

Става въпрос за левия краен бранител на Манчестър Юнайтед Люк Шоу. Той успокои лидерите на опонента Гранит Джака и Мануел Акаджи, като опита да поздрави и всеки един от състава на Швейцария. Можете да видите началото на този момент, уловен чрез снимка, прикачена по-долу в материала.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

А любопитното е, че "големият фаворит" Англия вече е аутсайдер за трофея - 2 тима го изместиха на Европейското по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички