Прагматично равенство между Словакия и Румъния: Едната нация стори немислимото, а другата продължи традиция на Европейското по футбол (ВИДЕО)


Прагматично равенство между Словакия и Румъния: Едната нация стори немислимото, а другата продължи традиция на Европейското по футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1211 0

Словакия и Румъния сложиха край на мачовете си в груповата фаза на Европейското първенство по футбол, завършвайки при резултат 1:1 в мач от група "Е" на надпреварата. Ремито обаче бе напълно достатъчно и за двете селекции, които продължават към елиминационната фаза в Германия.

Първото попадение падна в 24-ата минута. То бе дело на Ондржей Дуда, който се извиси високо над противниковата отбрана и разстреля Ница с глава. В 37-ата минута обаче резултатът бе изравнен. Разван Марин застана зад точката за изпълнение на дузпа и вкара на Дубравка.

С класирането си напред Словакия вече може да се похвали, че е излизала от груповата фаза на еврофинали цели три пъти. От другата страна, надали някой е очаквал Румъния да триумфира с първото място.

Втора в група "E" се нарежда Белгия, но по-лоша голова разлика от Румъния. Трета е Словакия, а Украйна се прибира у дома разочарована. Интересното е, че всеки от тимовете завършва с четири пункта на сметката си.

РАЗВОЙ НА СЛОВАКИЯ - РУМЪНИЯ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима се разиграха след осмата минута, когато Давид Ханцко изпрати добро центриране към Иван Шранц в наказателното поле на румънците. Точно преди той да стреля с глава, топката бе избита в корнер от защитник на Румъния. Три минути по-късно пък Андрей Рациу се озова на добра стрелкова позиция в наказателното. Той шутира с десния крак, но Марчин Дубравка изби.

В 23 резултатът бе открит. Онжрей Дуда бе оставен сам в наказателното поле на Румъния и реализира с много силен удар с глава, без да остави никакъв шанс на Ница - 1:0. В 29-ата минута пък центриране стигна до Иван Щранц, но той не реагира навреме и не успя да вкара сигурен втори гол за Словакия.

 

14 минута след първия гол Румъния получи правото да изпълни дузпа. Първоначално бе отсъден фал извън наказателното поле, но след проверка с ВАР се видя, че контактът продължава и в него. Зад топката застана Разван Марин и с прострелен удар вкара във вратата на Дубравка за 1:1. В 43-тата минута Денис Драгуш се озова непокрит пред наказателното поле на Словакия и опита да преодолее Дубравка с техничен удар, но беше неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-рата минута Лукаш Хараслин изостри едно от нападенията на словаците. Той нахлу в противниковото наказателно поле и пробва да завърши сам от малък ъгъл. Флорин Ница обаче внимаваше и успя да се намеси.

Около 60 минути игра след началото Разван Марин стреля опасно право в ръцете на Дубравка. Секунди по-късно Денис Драгуш също пробва да обстрелва словашката врата, но на сантиметри над напречната греда. Словаците също обаче бяха на ход след три минути. Давид Стрелец си освободи пространство за шут и пробва такъв по земя, но Ница спаси с крак.

До края мачът видимо се доиграваше. Темпото на игра спадна рязко. Румъния и Словакия сякаш си стиснаха ръцете на равенството, което ги устройваше перфектно. Никой не се хвърли в атака и не рискува да загуби.

СЪСТАВИ

Словакия: Дубравка, Пекарик, Вавро, Дуда, Шкриняр, Ханко, Хараслин, Щрелец, Куцка, Лоботка, Шранц

Румъния: Ница, Банку, Бурка, Драгушин, Рациу, Н. Марин, М. Марин, Станчу, Хаджи, Драгуш, Коман

Преди мача Словакия - Румъния

Група E е най-интригуващата от гледна точка на пермутации и комбинации на това Европейско първенство, като и четирите държави имат по три точки. Словакия в момента е трета и трябва да спечели срещу Румъния, за да си гарантира място сред първите две нации, въпреки че равенството ще ги накара да се промъкнат като един от най-добрите отбори, класирали се на трето място.

Румъния не е продължавала към елиминациите на европейски финали от Евро 2000 и трябва да избегне поражение тук, за да е сигурна, че ще продължи към последните 16. Те дори биха могли да оглавят групата, докато загуба ще ги накара да се молят за победа на Белгия, за да завършат трети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички