Преди важния мач с Полша: Близо ли е Килиан Мбапе до завръщане и свикнал ли е с маската?


Преди важния мач с Полша: Близо ли е Килиан Мбапе до завръщане и свикнал ли е с маската?
Снимка: Getty Images

1246 0

Голямата звезда на френския национален отбор Килиан Мбапе се контузи много неприятно още в първия мач на Европейското по футбол. По време на мача с Австрия той се сблъска с противников играл, следствие, на което бе счупен носът му.

Кога ще играе отново Килиан Мбапе?

Килиан Мбапе пропусна втория мач на Франция на Евро 2024

Именно заради това най-новата звезда на Реал Мадрид пропусна срещата срещу Нидерландия, завършил 1:1. Ясно е, че Мбапе ще довърши турнира със специална маска, с която ще играе. Кога обаче ще се завърне в игра, след като най-лошите прогнози предвещаваха да е аут до 1/4-финалите.

Още: Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол - Кристиано Роналдо още търси първия си гол (ОБНОВЯВА СЕ)

На фона на спекулациите относно участието на 25-годишния футболист в последния мач от групата на "петлите", бъдещият му съотборник в Реал Мадрид Чуамени предостави актуална информация за състоянието му. "Мисля, че той иска да играе следващия мач. Маската му? Той свиква с нея. Може да иска да играе без нея, но докторът няма да му даде избор ! Когато е на терена, той ще ни помогне с много неща".

Националният селекционер Дидие Дешан също заяви, че възстановяването му върви по план. "Всичко върви както трябва, възстановява се от удара. Има хематом, който с всеки изминал ден намалява. Той свиква с маската, която малко променя гледната му точка. Мбапе е добре".

Франция трябва да спечели срещу вече елиминираната Полша, за да има шанс да победи Нидерлания на първото място в група D, а новината за възстановяването на Мбапе идва като голям тласък за техните надежди. "ESPN" съобщава, че той е отбелязал два гола и асистира за още два гола при приятелска победа в събота.

Още: Въпреки че е на Европейското първенство: Килиан Мбапе стартира война с ПСЖ за 100 милиона евро

0:0 с Нидерландия доказа колко е зависима Франция от Килиан Мбапе

Куман: Голът на Симонс трябваше да бъде признат, но равенството е справедливо

УЕФА не одобрява маската, с която Килиан Мбапе иска да излезе срещу Нидерландия на Европейското по футбол 2024 (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички