Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №10 (20.06)


Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №10 (20.06)
Снимка: Getty Images/Guliver

8357 0

Последният ден от втория кръг на Евро 2020 оправда очакванията за много интересен и вълнуващ ден, след като Португалия и Германия изиграха феноменален двубой, изпълнен с обрати, голове и триумф за Бундестима с 4:2. Голямата изненада обаче дойде от Унгария, който издържа на натиска на Франция и стигна до 1:1, правейки ситуацията в "групата на смъртта" много сложна. В късния двубой пък Испания завърши наравно с Полша. 

В днешния ден ни предстои развръзката в група "А" на Европейското първенство по футбол. Започна последният кръг от груповата фаза, който ще ни подгрее финално за същинската и най-дългоочакваната част - елиминациите, където се очаква един срещу друг да се изправят най-силните измежду най-силните.

Преди това обаче - кои ще участват в тези сблъсъци? Първите два сигурни отбора ще станат ясни още днес, след като Италия се изправя срещу Уелс, а Швейцария срещу Турция. Ще станат ясни имената да двете селекции, които ще заемат първите две позиции, които гарантират продължаване напред, както и третият в групата, който също има нелоша възможност за класиране, ако е сред 4-те най-добри 3-ти отбора от 6-те групи.

"Скуадра адзура" излиза за третия си двубой на митичния стадион "Олимпико" в Рим, където вече постигна две категорични победи с по 3:0. Този път съперник ще е Уелс, който е почти сигурен за преминаването си напред. Въпреки това "драконите" имат шанс за лидерската позиция, като този сблъсък се превръща в спор именно за нея. Задачата обаче е меко казано трудна, тъй като Италия е в серия от 10 поредни победи и общо 29 поредни мача без поражение.

В другия мач южната ни съседка ще се опита да вземе първи точки на Евро 2020 срещу талантливия състав на Швейцария, който обаче до момента има едва 1 пункт. "Кръстоносците" ще се хвърлят за победата, като дори имат шанс и за 2-рата позиция. Към момента те изостават на 3 точки от Уелс и на 5 от Италия.

Програма на Европейското първенство по футбол - Евро 2020 за днес, ден №10 (20.06)

От 19:00 часа българско време: Италия - Уелс от група "А"; ТВ канал: БНТ 1/БНТ 3

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

От 19:00 часа българско време: Швейцария - Турция от група "А"; ТВ канал: Диема/Диема спорт 2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички