Румъния - Украйна по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Европейското първенство по футбол?


Румъния - Украйна по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Европейското първенство по футбол?
Снимка: Getty Images

1514 0

На пълни обороти продължава най-натоварената част от Европейското първенство по футбол - груповата фаза. Все още има отбори, които не са изиграли първите си двубои на надпреварата в Германия и днес (17 юни) два такива се изправят един срещу друг. Румъния и Украйна ще изиграят първия мач от група Е в понеделник.

Коя телевизия ще излъчва двубоя Румъния - Украйна от Евро 2024?

Още: Евро 2024: Украйна забравя за войната, "петли" в опасност, а "дяволи" ще тупат слабак

Румъния ще пробва да започне с успех на Евро 2024

Още: Германия и Украйна сътвориха шоу без голове насред Нюрнберг (ВИДЕО)

Срещата открива днешната програмата и е насрочена за 16:00 часа българско време и ще може да я наблюдавате пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. Двубоя, както и всичко друго най-интересно около ЕВРО 2024 ще може да следите в Sportlive.bg.

Другите два отбора от групата Белгия и Словакия се изправят по-късно през деня. Определено в нея няма толкова изявен фаворит и е възможно да се случат всякакви изненади. Именно заради това е много важно как точно ще се развият първите срещи и как ще тръгне турнирът за отборите.

Украйна в първи емоционален мач на Евро 2024

Румъния участва в шестото си Европейско първенство, но първото от 2016 година, докато Украйна играе в четвърто поредно Европейско първенство. И двамата треньори обаче – Едуард Йорданеску и Сергей Ребров – поемат ръководството на голям турнир за първи път и ще бъде трогателен момент за Йорданеску да стане първият треньор на Румъния, участвал на турнира след баща си Ангел през 2016 година.

Още: Володимир Зеленски написа 3 изречения след класирането на Украйна за Евро 2024

Румънците имаха добра квалификационна кампания, като оглавиха своята група и останаха непобедени, за да стигнат до финалите, като допуснаха само пет гола в десет мача. Украйна се задържа, преди да завърши на трето място след Англия и Италия, след което се наложи силно в плейофите, за да елиминира Босна и Херцеговина и Исландия. И четирите им гола в тези срещи пристигат през второто полувреме, включително три в последните шест минути.

Националният отбор на Украйна ще направи всичко възможно по силите си, за да се представи на ниво и да донесе малко радост на изстрадалия си народ, който е в тежка война с Русия.

Двата отбора сa се сблъскали шест пъти във всички състезания, като четири срещи бяха приятелски, като имат по 3 победи. Четири от шестте срещи помежду им са донесли над 2,5 гола. Румъния има само една победа на Европейското първенство и стигна до фазата на елиминациите само в едно от петте си участия (в изданието през 2000 г.).

Всеки ден от груповата фаза се очертава да е много натоварен и изпълнен с емоции, като може да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач на Евро 2024 - до ФИНАЛА.

Още: 12 отбора, но само три места: Жребият отреди кой ще се бори за влизане на Евро 2024

 

"Италия не трябваше да е на Евро 2024": Цяла Украйна е бясна - това беше дузпа (ВИДЕО)

Без да блести срещу Украйна, но Италия не допусна изненада и е на Евро 2024! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички