С Европейското по футбол 2024 Испания пренаписа историята: Само Бразилия е над нея


С Европейското по футбол 2024 Испания пренаписа историята: Само Бразилия е над нея
Снимка: Getty Images

4427 0

Испания е първият финалист на Европейското първенство по футбол 2024. "Ла Фурия Роха" показа най-добрия футбол до момента на шампионата в Германия и напълно заслужено в неделя (14.07) ще излезе в спора за трофея срещу Нидерландия или Англия.

Испания е единствената страна на Евро 2024, която е записала само победи (макар и срещу Германия успехът да дойде в продълженията). Иберийците сломиха последователно Хърватия (3:0), Италия (1:0), Албания (1:0), Грузия (4:1), Германия (2:1 след продължения) и Франция (2:1).

Испания твори история в Европа... а и в света

Испания с рекорд на Евро 2024

С това селекцията на Луис де ла Фуенте се превърна в първата страна, която печели шест мача на европейско първенство, както и в първата, която постига шест поредни успеха на надпреварата на Стария континент.

Любопитното е, че във финала Испания може да изравни и друго постижение. До момента единствено Бразилия е спечелила повече мачове в рамките на един голям форум, след като Селесао съумява да го стори на Световното първенство през 2002 година (7 победи).

Във финала в неделя (14.07) иберийците могат да го изравнят, а освен това и да спечелят рекорден четвърти трофей от европейско първенство. Освен това героят на Испания подобри емблематичен рекорд - задминавайки дори Пеле (ВИДЕО).

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички