Швеция


Швеция
Снимка: Sportlive.bg

1407 0

... или просто Златан Ибрахимович

Колкото и несправедливо да е свързването на един човек с цял отбор, то шведският национален зависи до голяма степен от една своя футболна звезда – Златан Ибрахимович. Той може да не прати отбора директно във Франция, но в двубоите бараж помогна изключително много. Ибра отбеляза 8 гола от общо 15 на квалификационната фаза. Швеция завърши зад Русия в квалификационната си група, но на бараж  с общ резултат 4:3 от двата двубоя срещу Дания и два гола на Ибрахимович в Копенхаген, шведите си осигуриха участие на 4-то поредно Европейско.

На него те ще се опитат да подобрят най-доброто си постижение от 1992 година. Тогава като домакин шведите стигат до полуфинал, но отпадат от Германия с 2:3

Селекционерът Ерик Хамрен ще разчита и на доста млади играчи, които обаче знаят какво е да си шампион в голям форум. Хамрен е повикал шестима от шампионите на Европа до 21 г., които триумфираха с трофея преди година. Това са вратарят Патрик Карлгрен, защитниците Виктор Линделоф и Лудвиг Аугустинсон, халфовете Оскар Левицки и Оскар Хилейемарк, както и нападателят Джон Гуидети.

Хамрен успява да запази симпатиите на публиката, а те на своя страна рано видяха, че той има необходимия потенциал за национален селекционер. За разлика от началото, сега разнообразява стиловете в атака и използва иновативни, но устойчиви тактики. Или както самият той се изразява и веднъж определи треньорската професия с думите: „Един добър готвач може да направи добра храна и от колбаси”.

Добра тактика трябва да измисли и за груповата фаза, където Белгия, Италия, Швеция и Република Ирландия чакат Ибрахимович и неговите съотборници. Мнозина определят групата като най-оспорваната, но Швеция също има своите възможности за успех. Феновете на Швеция ще очакват именно това във Франция, които не спират да подкрепят националите си.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички