"Ситуацията не е приятна": Разрив в Германия преди Европейското първенство?


"Ситуацията не е приятна": Разрив в Германия преди Европейското първенство?
Снимка: Getty Images

2074 0

Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген смята, че трябва да започва като титуляр в повече мачове за Германия на Евро 2024. Позицията на вратаря е доминирана от стража на Байерн Мануел Нойер, който остава фаворитът да стартира, когато е във форма.

Признанието на Тер Стеген

Вратарят на Барса има всички основания да е разстроен от малкото си игрово време за страната си. Докато Тер Стеген е изиграл само 40 мача за Германия, Нойер е играл между гредите над 100 пъти и вероятно ще бъде предпочитан и по време на турнира.

Още: Проблем за Реал Мадрид: Джуд Белингам ляга под ножа след края на Евро 2024

Тер Стеген иска да играе на Евро 2024

"Ситуацията не е приятна. Но треньорът взе решението и аз го приемам, дори и да не съм съгласен с него. Казах на националния селекционер, че едно е спортната страна, другото е човешката, искам всички да могат да разчитат на мен. В края на деня вие носите отговорност към групата. Ще помагам с каквото мога", категоричен е стражът на Барселона.

"Няма нищо общо с Ману, имаме една и съща позиция, но на лично ниво няма нищо общо с него. Никога не пожелавам нещо да му се случи или да направи грешка. Това не съм аз", добави още германецът.

Двамата ще бъдат на разположение за предстоящото Евро 2024, което ще се проведе в Германия. Маншафтът ще има желание да се представи добре. И двамата вратари ще се надяват, че могат да спечелят европейския шампионат на родна земя, след като останаха без трофей в съответните си клубове този сезон.

Още: "Opta" има различен фаворит за нов европейски шампион от суперкомпютъра

Буфон: Подценяват Италия, можем да сме отбор, от който да се страхуват

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички