Скритият детайл, който може да реши финала на Европейското: Англия се намира в "губеща позиция" срещу Испания


Скритият детайл, който може да реши финала на Европейското: Англия се намира в "губеща позиция" срещу Испания
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2130 0

Финалът на Европейското първенство по футбол между Испания и Англия е кулминацията на сезон 2023-24. Изключително дълъг сезон, с много наситен календар, който сериозно умори играчите.  "Това е нежизнеспособен график. Невъзможно е за нас, играчите, да поддържаме нивото цяла година, като играем на всеки три дни", каза Дани Карвахал преди да се изправи срещу Германия на четвъртфиналите.

Испания  започва с предимство от физическа гледна точка - по-отпочинали, по-свежи. "Когато започна Европейското, вече коментирах, че видях Испания на високо ниво. Щабът на Луис де ла Фуенте постигна перфектен баланс, давайки приоритет на регенеративната работа сред играчите с най-много минути, без също да почиват твърде много, и прилагайки повече заряд на останалите. Ние сме в края на турнира и виждам, че Испания наистина се справя добре", каза Хосе Луис Сан Мартин, бивш физически треньор на Реал Мадрид, пред MARCA.

Англия влиза много изтощена в двубоя

Още: Колко двубоя Испания срещу Англия е имало на европейски по футбол преди финала в Германия?

Англия пък пристига особено изтощена. За разлика от Испания има две изиграни продължения. Следователно, теоретичните стартови единадесет на Гарет Саутгейт за неделя ще натрупат 5839 минути игра, в сравнение с 4593, които натрупва типичният състав на Испания. Още почти 1300 минути.

Разликата в минутите между Испания и Англия е скандална. Това е любопитен факт преди всичко, защото има проучване, което уверява, че след игра 3000-3500 минути на сезон рискът от контузия се увеличава експоненциално с 26%, подчертава "El Profe".

Англия не само има петимата играчи, които са играли най-много минути в целия турнир (Райс, Пикфорд, Стоунс, Уокър и Белингам). Има и петима от седемте футболисти, които са изминали най-много километри: Райс (74,9), Фодън (67,9), Белингам (65,4), Уокър (65,2) и Кейн (63,1).

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Фил Фодън е единственият, който виждам свеж. Уокър не е добре, Райс и Кейн не са добре и виждам Белингам в много лоша форма физически, той е резерва. От друга страна Нико и Ямал са като самолети. Ламин от физическа гледна точка е впечатляващ. Относителната му сила (мощност на килограм тегло) е невероятна", подчертава Сан Мартин.

Още: Трент Александър-Арнолд преди финала: Ще е престъпление, ако започнем да се съмняваме сега

Той обаче предупреждава за опасността от англичаните: "Физическото състояние е решаващо, но талантът прави разликата и психологически ги виждам силни след това как преодоляха последните мачове. Това е финал и всичко може да се случи. На това ниво детайлите правят разликата, но мисля, че ще станем европейски шампиони".

Още: На финала на Европейското: Испания търси отмъщение конкретно срещу "арогантна" звезда на Англия (ВИДЕО)

Преди финала на Европейското по футбол: Говори последният жив световен шампион с Англия

Финалът на Евро 2024: ТВ излъчване, дата, час и място на зрелището Испания - Англия

Англия фаворит, въпреки формата на Испания: Голямото предимство за "трите лъва", което може да наклони сериозно везните към тях

"Куман няма никакво право да се оплаква за дузпата": Футболната карма, която застигна нидерландския наставник 31 години по-късно (ВИДЕО)

Олмо срещу Кейн: Финалът на Европейското първенство по футбол ще реши ожесточена битка

В Реап Мадрид са на тръни: Джуд Белингам ще се оперира след края на Европейското първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички